Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © Photo News

Zuhal Demir (N-VA) stelt nieuwe app voor die strijd aanbindt met valse parkeerkaarten voor gehandicapten

Zuhal Demir, staatssecretaris voor Personen met een beperking, heeft vandaag een nieuwe app voorgesteld. In drie Vlaamse steden start een testproject om frauduleuze gehandicaptenparkeerkaarten sneller te herkennen. Aan de hand van de app kunnen agenten binnen enkele seconden achterhalen of een kaart wettig is of niet. 

32 reacties

 • gaston wauters

  4 jaar geleden
  Op goede weg,nu nog parkeerplaoatsen voor mindervaliden bij maken en beter verdelen over de ganse lengte van de straatbvb in Vilvoorde Grimbergsesteenweg zijn parkeerplqaatsen maar liggen aan het begin van de straat.Tussen in of op het einde van een straatdeel zijn er geen waardoor de mindervalide een 300 a 400 meter dient te stappen alvorens op zijn bestemming te zijn. Soms is dit evident,vooral bij regenweer of sneeuw.
 • RUDY GOUDESONE

  4 jaar geleden
  Een kaart is niet gekoppeld aan een nummerplaat, wel aan een persoon. Bij ons geen controle door politie op parkeren, wegens te veel werk. Alles gebeurt door parkeerwachters, en die mogen geen kaarten voor mindervaliden controleren. Wat denk je dat het gevolg is, ..... En wat, als iemand de kaart van zijn nog NIET overleden vader gebruikt ?
 • johan vankeirs

  4 jaar geleden
  @André,,dit is een wet maar word door niemand gecontroleerd of toegepast.Daar ben ik zeker van!
 • André Gijbels

  4 jaar geleden
  Elke gehandicapte kaart is gekoppeld aan een nummerplaat en de gehandicapte moet ook aanwezig zijn in de auto , ook als hij of zij geen rijbewijs heeft en als passsgier is
 • Lydie Teblick

  4 jaar geleden
  Eindelijk Zuhal Demir dit wordt hoog tijd dat daar verandering in komt ! Proficiat ! ( NB). Ben geen N-VA er ! Doe ni mee aan politiek !