Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © Photo News

Zuhal Demir (N-VA) stelt nieuwe app voor die strijd aanbindt met valse parkeerkaarten voor gehandicapten

Zuhal Demir, staatssecretaris voor Personen met een beperking, heeft vandaag een nieuwe app voorgesteld. In drie Vlaamse steden start een testproject om frauduleuze gehandicaptenparkeerkaarten sneller te herkennen. Aan de hand van de app kunnen agenten binnen enkele seconden achterhalen of een kaart wettig is of niet. 

32 reacties

 • gaston wauters

  4 jaar geleden
  Op goede weg,nu nog parkeerplaoatsen voor mindervaliden bij maken en beter verdelen over de ganse lengte van de straatbvb in Vilvoorde Grimbergsesteenweg zijn parkeerplqaatsen maar liggen aan het begin van de straat.Tussen in of op het einde van een straatdeel zijn er geen waardoor de mindervalide een 300 a 400 meter dient te stappen alvorens op zijn bestemming te zijn. Soms is dit evident,vooral bij regenweer of sneeuw.
 • RUDY GOUDESONE

  4 jaar geleden
  Een kaart is niet gekoppeld aan een nummerplaat, wel aan een persoon. Bij ons geen controle door politie op parkeren, wegens te veel werk. Alles gebeurt door parkeerwachters, en die mogen geen kaarten voor mindervaliden controleren. Wat denk je dat het gevolg is, ..... En wat, als iemand de kaart van zijn nog NIET overleden vader gebruikt ?
 • johan vankeirs

  4 jaar geleden
  @André,,dit is een wet maar word door niemand gecontroleerd of toegepast.Daar ben ik zeker van!
 • André Gijbels

  4 jaar geleden
  Elke gehandicapte kaart is gekoppeld aan een nummerplaat en de gehandicapte moet ook aanwezig zijn in de auto , ook als hij of zij geen rijbewijs heeft en als passsgier is
 • Lydie Teblick

  4 jaar geleden
  Eindelijk Zuhal Demir dit wordt hoog tijd dat daar verandering in komt ! Proficiat ! ( NB). Ben geen N-VA er ! Doe ni mee aan politiek !
 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Minister van Dierenwelzijn Weyts trekt erkenningen van kwekers in

  Minister van Dierenwel­zijn Weyts trekt erkennin­gen van kwekers in

  Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts heeft de erkenning van drie handelskwekerijen en één hobbykweker ingetrokken. Het gaat om Falconsnest uit Genk, Watervogels Vekemans uit Duffel en Meerle Dogs en Puppy Paradise uit Meerle. Het wordt de eigenaars ook verboden de komende twee jaar een nieuwe erkenningsaanvraag in te dienen. “Wie dieren niet goed kan huisvesten of verzorgen, kan niet langer dieren houden”, zegt de N-VA-minister.
 1. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.
 2. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 3. Rousseau haalt hard uit naar CD&V tijdens debat over Septemberverklaring: “Jullie hebben de politiek belachelijk gemaakt”
  Play

  Rousseau haalt hard uit naar CD&V tijdens debat over September­ver­kla­ring: “Jullie hebben de politiek belache­lijk gemaakt”

  Zaterdag debatteerde het Vlaams Parlement over de uitgestelde Septemberverklaring van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Vooral CD&V kreeg het daarbij hard te verduren, en dat vanwege de bocht die de partij – en dan vooral voorzitter Sammy Mahdi – nam in verband met de indexering van de kinderbijslag. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau trok alvast hard van leer tegen CD&V. “Jullie hebben de politiek belachelijk gemaakt”, klonk het onder meer.