Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Zuhal Demir (N-VA). © BELGA

Zuhal Demir (N-VA) over PFOS-vervuiling: “Vraag is niet ‘wie’, maar ‘waarom’”

Voor Vlaams minister van Milieu Zuhal Demir (N-VA) is de vraag in het dossier van de PFOS-vervuiling door het bedrijf 3M in Zwijndrecht niet 'wie' in de fout is gegaan, maar wel 'waarom' de alarmerende signalen niet zijn doorgestroomd. Het belangrijkste nu is de bevolking te kunnen inlichten op basis van bloedonderzoek en staalafnames van grond en water. Dat heeft Demir gezegd in ‘De Zevende Dag’ op Eén.

71 reacties

 • Pascal Bostoen

  1 maand geleden
  Een nieuw Eternit dossier. Alles in de doofpot en de mensen krijgen niks.
 • Carla Van Geel

  1 maand geleden
  Het "wie" is niet belangrijk is gelijk aan beweren dat misdadigers niet mogen gestraft worden. Er zijn de vervuilers en dezen die de vervuiling toelieten en die zitten mogen niet hoog en droog boven blijven zitten, die kunnen niet meer in de politiek blijven, of betalen we nu al om onszelf te vergiftigen?
 • Pat Debal

  1 maand geleden
  Ge ziet wat er daar gebeurt in die partij ze zitten elkaar al zo te verwijten en het is al 20 jaar zo van die PHOS en zij weet daar geen snars van
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Wanneer krijgen al die inwoners in die regio hun schadevergoeding. Of deze met een tuin op zijn minst gratis groenten, eieren en een hospitalisatieverzekering op kosten van 3M tot het probleem verdwenen is.
 • Rik Clarysse

  1 maand geleden
  Alle politieke partijen en politici zijn verantwoordelijk voor hun wanbeheer. Stop geen energie in het beschuldigen van mekaar; zorg voor oplossingen!