Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir.
Volledig scherm
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. © BELGA

Zuhal Demir: "Loze beloftes helpen ons klimaat niet vooruit"

Loze beloftes helpen ons klimaat niet vooruit. Dat zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) in een reactie op de kritiek die ze krijgt van de Activisten van Youth for Climate, gesteund door de Klimaatcoalitie. Ze verwijst onder meer naar de plannen van de federale regering, die rekent op nieuwe gascentrales om de kernuitstap in 2025 mogelijk te maken. Haar recente beslissing om de vergunning voor zo'n gascentrale in Vilvoorde te weigeren, kan onder andere rekenen op begrip van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Agentschap Zorg en Gezondheid: "Uiterst waakzaam en voorzichtig zijn zolang de winter duurt”

  Agentschap Zorg en Gezondheid: "Uiterst waakzaam en voorzich­tig zijn zolang de winter duurt”

  "Zolang de winter duurt, moeten we uiterst waakzaam en voorzichtig zijn." Dat heeft Dirk Dewolf, administrateur-generaal van het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG) gezegd in het Vlaams Parlement, waar het woensdag ging over meer bevoegdheid voor het Vlaams gewest in crisissituaties, en dus ook in de coronapandemie. "In een eerste fase zal het toch belangrijk zijn om te kijken waar we staan op het einde van de vijfde golf", zei ook afdelingshoofd Preventie van het AZG, Iris De Schutter.