DronePort in Sint-Truiden is een van de blikvangers van de 32ste Open Bedrijvendag.
Volledig scherm
DronePort in Sint-Truiden is een van de blikvangers van de 32ste Open Bedrijvendag. © BELGA

Zowat 250 bedrijven gunnen publiek blik achter de schermen op Open Bedrijvendag

Vandaag vindt de 32ste editie plaats van Open Bedrijvendag. Met als thema "samen ondernemen, samen groeien, samen deuren openen" openen meer dan 200 bedrijven in Vlaanderen en Brussel fysiek de deuren, terwijl er bij nog eens een 50-tal organisaties online rondleidingen te volgen zijn.

 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. Eén verdachte opgepakt na drie steekpartijen in Brussel: “Twee slachtoffers van steekpartij in Anderlecht nog steeds in kritieke toestand”
  Play
  Brussel

  Eén verdachte opgepakt na drie steekpar­tij­en in Brussel: “Twee slachtof­fers van steekpar­tij in Anderlecht nog steeds in kritieke toestand”

  De politie voert dinsdag nieuw onderzoek in Sint-Gillis, waar maandagavond een man om het leven kwam bij een steekpartij. In de hoofdstad vonden maandagavond drie steekpartijen plaats in een ongeveer een half uur tijd. Ook in Molenbeek viel een dodelijk slachtoffer. Bij een derde steekpartij in Anderlecht raakten twee personen gewond. Hun toestand is nog steeds kritiek. Er zou geen link zijn tussen de drie steekpartijen.