iStock
Volledig scherm
© iStock

Zoveel verdienen Vlaamse ziekenhuisartsen gemiddeld per jaar: een op zes verdient meer dan premier

binnenlandTussen de lonen van ziekenhuisartsen gaapt een zeer brede kloof, die niet alleen wordt bepaald door de verschillen in disciplines, maar ook door verschillen tussen ziekenhuizen onderling. Dat bericht De Morgen op basis van cijfers van het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (Riziv).

18 reacties

 • Jan Baroen

  2 jaar geleden
  Deze mensen ogen inderdaad meer verdienen, maar dat ze dan ook het correcte bedrag op het getuigschrift invullen, een factuur maken of een witte kassa installeren.
 • Daisy Daelemans

  2 jaar geleden
  Er zijn er die die centen wel verdienen. Als ik zie dat mijn chirurg soms al om 8.00u in het ziekenhuis was, of 's avonds rond 20.00u nog door de gang liep, en dat bijna dagelijks, dan mogen deze mensen va mij wel wat extra verdienen.
 • JaaP Edam

  2 jaar geleden
  De grootste schande is het zogenaamde ereloon . Als NL medicijnman zou ik mijn ogen uit mijn kop schamen als ik daar recht op zou menen te hebben , met het salaris dat ik kreeg . Ik loop daar om mensen te helpen , en niet om voor Oom Dagobert te spelen . Je hebt als arts niet eens professionele autonomie , want de enigen die dat wel hebben zijn rechters .
 • GERARD DE PELECIJN

  2 jaar geleden
  Politiekers maken de mensen ziek, een specialist hersteld dat!
 • Leo Duym

  2 jaar geleden
  3. Hard werken: er zijn honderdduizenden in ons land die elke dag hard werken en voor een hongerloon. - 4.Lange opleiding en later aan de slag kunnen: vergeet niet wat een student geneeskunde de belastingbetaler elk jaar kost. - 5. Het punt dat Dr. Erik Van de Kelft zelf aanhaalt, waarvoor mijn appreciatie. Dokters hebben hun hoog inkomen te danken aan overheidsgeld (zonder tussenkomst van de ziekenfondsen zou voor velen een doktersraadpleging onbetaalbaar zijn).
 1. LEZERSBRIEF. “Ook mijn broer met Down werd toegetakeld tijdens een wandeling met zijn hondje. Maar in plaats van gerechtigheid kregen we nog een mokerslag op ons hoofd”
  72

  LEZERS­BRIEF. “Ook mijn broer met Down werd toegeta­keld. Maar in plaats van gerechtig­heid kregen we nog mokerslag op ons hoofd”

  Niemand blijft onbewogen bij de aanval op Kevin Janssen (29), een jongeman met een beperking die dinsdag zonder enige aanleiding in mekaar werd geslagen. Maar bij deze lezeres werd een oude wonde opengereten. Haar broer, die het syndroom van Down heeft, is net hetzelfde overkomen toen hij zijn dagelijkse wandeling maakte. “Hij deed een beetje raar toen hij thuiskwam maar was vooral stil. Tot het douchemoment die avond. Bleek dat mijn broer zwaar geschopt en toegetakeld was... De daders waren al gekend bij de politie voor het teisteren van de buurt”. Lees hierna haar integrale lezersbrief.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"