“Beste Overlegcomité, de signalen uit de samenleving zijn duidelijk, terwijl het aan jullie kant oorverdovend stil blijft", luiden Domus Medica en Zorgnet-Icuro de alarmbel.
Volledig scherm
“Beste Overlegcomité, de signalen uit de samenleving zijn duidelijk, terwijl het aan jullie kant oorverdovend stil blijft", luiden Domus Medica en Zorgnet-Icuro de alarmbel. © Photo News

Zorgsector vraagt aan Overlegcomité "dringende en drastische pauzeknop”

Huisartsenvereniging Domus Medica en Zorgnet-Icuro vragen aan het Overlegcomité een “dringende en drastische pauzeknop”. Dat doen ze donderdagochtend naar aanleiding van de almaar stijgende coronabesmettingen in België. 

28 reacties

 • Karel Dillen

  1 week geleden
  Niet gevaccineerden niet langer behandelen en weigeren in ziekenhuizen bij covidbesmetting
 • mary-ann van eester

  1 week geleden
  wie wordt er weeral gestraft als de regels weer zullen verstrengen? de gevaccineerde, reeds 3de prik gehad, de jeugd , de senioren en de eindejaarsfeesten. maak vaccineren verplicht want een nieuwe lockdown ziet deze laatste groep niet zitten. het zijn altijd zij die de regels volgen die uiteindelijk de dupe zijn van heel dit gedoe. mary-ann van eester
 • Alfred LEEMANS

  1 week geleden
  Overleg comitee. Beter de naam veranderen in putten vullen als het kalf verdronken is.
 • Frederic Rozier

  1 week geleden
  Nu hogere cijfers dan vorig jaar met 0% vaccinatie. Laten we eerlijk zijn. Het is duidelijk een pandemie van de gevaccineerden geworden. Boosters gaan niets helpen. Geen enkel spuitje maakt je gezond. Integendeel blijkbaar. Enkel een gezonde levensstijl kan je uit het ziekenhuis houden. We hebben experts nodig die weten hoe een bevolking gezond te maken. Want lockdowns, handen ontsmetten en mondmaskers hebben vorig jaar niet geholpen en gaan ditmaal ook niets uitmaken.
 • Christophe Dhont

  1 week geleden
  Lock down zonder wedde, voor iedereen, inclusief politiekers en ambtenaren. De cijfers zullen snel weer de goeie richting gaan.
 1. Dreigt er een tekort aan zelftesten? “We merken dat de eerste stock al is uitverkocht”, zegt Colruyt
  Play

  Dreigt er een tekort aan zelftesten? “We merken dat de eerste stock al is uitver­kocht”, zegt Colruyt

  Nu we voor bijna alles een zelftest nodig hebben, verkopen naast apotheken ook winkels er. Al zijn die voorraden sneller uitgeput dan ze zelf hadden gedacht. Geert Elen van Colruyt legt uit: “We hadden 10.000 stuks die we verdeeld hebben over de winkels. Die zijn nu al uitverkocht.” Ook bij de apothekers is er een enorme stijging in de verkoop. “Maar na begin volgende week zal er terug genoeg voorraad zijn”, klinkt het daar.
 2. Statisticus UGent: “Besmettingscijfers in Vlaanderen over top heen, daling op intensieve volgt pas later”

  Statisti­cus UGent: “Besmet­tings­cij­fers in Vlaanderen over top heen, daling op intensieve volgt pas later”

  Terwijl de coronabesmettingen in andere regio’s nog gestaag toenemen, zijn ze in Vlaanderen “over de top heen”, net als de hospitalisaties. Dat zegt datawetenschapper aan de UGent, Bart Mesuere, op Twitter. Mesuere volgt de coronapandemie al van in het begin op en tweet geregeld over de cijfers. Ook volgens viroloog Steven Van Gucht van Sciensano lijken de coronacijfers voorlopig een piek te hebben bereikt, behalve dan wat de bezetting op intensieve betreft. Zijn GEMS-collega Marc Van Ranst vreest dan weer dat we voor een langere periode op een plateau zullen terechtkomen.