Volledig scherm
© © UZ Leuven, Wim Feyaerts

Zorgpersoneel krijgt premie van 300 euro, personeel van woonzorgcentra valt uit de boot: “Niet meer dan een aalmoes”

We hebben de voorbije maanden veel geapplaudisseerd voor de zorgsector, maar daar koopt het personeel helaas niets mee. De Kamer zet nu het licht op groen voor een eenmalige zorgpremie in de vorm van een horecacheque van 300 euro netto voor zorgpersoneel dat onder de bevoegdheid van de federale overheid valt. Het voorstel van de sp.a werd gisteren in het Vlaams parlement immers niet goedgekeurd. Personeel van woonzorgcentra valt zo uit de boot. De socialistische vakbond reageert teleurgesteld op het nieuws. “Deze eenmalige premie is leuk, maar het is niet wat wij gevraagd hadden”, aldus Jan Piet Bauwens, ondervoorzitter BBTK social-profit.

62 reacties

 • Astrid Akosua Hinderyckx

  4 maanden geleden
  En iedereen gaat er van uit dat de mensen en de zorg dit al kregen.. Niets is minder waar..
 • Bruneel Aline

  8 maanden geleden
  Wij hoeven dat geld niet!! Het is niet eerlijk dat de ene het wel krijgen en de andere niet. En trouwens waar halen ze het geld? Van de begroting? En van waar moet dat geld komen? Uiteindelijk betalen wij dat zelf. Investeer gewoon liever in extra personeel als men ons werk zo graag wenst te appreciëren!! Wat hebben ze nu in gang gestoken zeg?
 • Natascha Jaan

  8 maanden geleden
  Een eenmalige premie.. neen.. we hebben meer aan erkenning als zwaar beroep, betere loonvoorwaarden en meer personeel voor zorg op maat.. investeer in de zorgsector want het is hoogdringend nodig !! Maak de zorgsector terug interessant want naar de toekomst toe met al het zorgpersoneel dat op pensioen gaat de komende jaren en de toestroom aan nieuwe studenten die niet op gang komt omdat een andere job beter betaald .. gaan we nog zware tijden zien !!
 • Louis Smeekens

  8 maanden geleden
  Groot contrast met Nederland. Daar krijgt iedereen 1000€. Ook de kuisploeg. 800.000 mensen in totaal.
 • Michelle Messiant

  8 maanden geleden
  we moeten allemaal samen op straat komen met duizende met mond masker samen sterk
 1. Erika Vlieghe nuanceert ‘niet te veel zeuren’-uitspraak in open brief: “Misschien had ik mijn woorden anders moeten kiezen”

  Erika Vlieghe nuanceert ‘niet te veel zeu­ren’-uit­spraak in open brief: “Misschien had ik mijn woorden anders moeten kiezen”

  “We moeten stoppen met te veel te zeuren", zo zei infectiologe Erika Vlieghe afgelopen weekend. Een uitspraak die heel wat stof deed opwaaien. Vlieghe reageert op de kritiek en nuanceert haar standpunt in een open brief die u hieronder integraal kunt lezen. “Natuurlijk moet er kritische reflectie zijn”, schrijft ze. “Maar de opeenstapeling van negatieve boodschappen sijpelt dag in dag uit bij ons binnen, en haalt ons allemaal onderuit, de meest kwetsbaren eerst.”
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"