Zorginstellingen kunnen vanaf 1 november een CST eisen van hun bezoekers. Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Zorginstellingen kunnen vanaf 1 november een CST eisen van hun bezoekers. Archiefbeeld ter illustratie. © Wannes Nimmegeers

Zorginstellingen kunnen vanaf 1 november Covid Safe Ticket eisen van bezoekers (maar tegelijk is er nog geen verplichte vaccinatie voor personeel)

Het Vlaams Parlement heeft vrijdag de invoering van het Covid Safe Ticket (CST) in de horeca bevestigd en geeft ook zorginstellingen de mogelijkheid om vanaf 1 november het CST te vragen aan bezoekers.

13 reacties

 • Eddy red roc

  1 jaar geleden
  Hopelijk weigeren er meer en meer zorgverstrekkers het vaccin want wie nu nog niet ziet dat de vaccin's 85% van de bevolking is ingeënt niet helpen is stekeblind hoe meer dat men spreekt over het rijk der vrijheid hoe meer dat ze met onze voeten spelen
 • Gaby Derden

  1 jaar geleden
  Zijn ze niet beschaamd alles moet dicht maar personeel verplicht vaccineren dat moet niet
 • Alain Heyrman

  1 jaar geleden
  Straf wij moeten CST tonen en het personeel dat iedere dag in contact komt met onze familie niet!??
 • danny kimpe

  1 jaar geleden
  Het maakt geen bal uit gevaccineerd of niet. Pas of niet. Afstand en mondmasker en overal afblijven. Dit is het enige dat helpt.
 • Marie Christine Vanacker

  1 jaar geleden
  Goed dat mijn ouders dit niet meer hoeven mee te maken, want ik haalde ze er onmiddellijk weg. Voor die bijna vijfduizend euro die ze per maand moesten betalen. Dan nam ik wel een privé verzorgende in dienst.
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. In het hoofd van een mama en oma wier (klein)dochter één nacht lang spoorloos was: “Het voelde alsof we Alizée tijdens haar verdwijning al aan het begraven waren”
  PREMIUM

  In het hoofd van een mama en oma wier (klein)dochter één nacht lang spoorloos was: “Het voelde alsof we Alizée tijdens haar verdwij­ning al aan het begraven waren”

  Hoe angstaanjagend moet het niet zijn voor de ouders van de 25-jarige jonge vrouw uit Eppegem die nu al een week is vermist? En van wie tot nog toe enkel de fiets is gevonden? “Wij doorstonden die beproeving één nacht en de emotionele shock was al zo groot dat het voelde alsof wij ons meisje tijdens haar verdwijning begroeven”, getuigen de mama en oma van de Waalse Alizée die in 2006 - ze was toen net geen drie - spoorloos verdween en goddank levend teruggevonden werd. “Die ene nacht scheen ons langer dan een eeuwigheid toe.”
 3. “De rechtszaak rond Schild en Vrienden is nooit een probleem geweest voor het Vlaams Belang”, zegt fractieleider Barbara Pas
  16

  “De rechtszaak rond Schild en Vrienden is nooit een probleem geweest voor het Vlaams Belang”, zegt fractielei­der Barbara Pas

  Barbara Pas, federaal fractievoorzitter voor het Vlaams Belang in de Kamer, vertelde op Radio 1 dat ze het vertrek van Dries Van Langenhove heel erg betreurt. Pas benadrukte meermaals dat Van Langenhove zelf de keuze maakte om te stoppen als parlementslid. Het proces dat boven zijn hoofd hangt, heeft er dan ook niets mee te maken volgens haar: “Die hele rechtszaak is voor het Vlaams Belang nooit een probleem geweest”.