Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Zorg en Gezondheid dient klacht in tegen callcenter Yource na mogelijke fraude, contacttracers kunnen bij andere callcentra aan de slag

Zorg en Gezondheid gaat een strafrechtelijke klacht indienen tegen het callcentrum Yource, een van de bedrijven die deel uitmaken van het consortium dat instaat voor de contacttracing in ons land. Het agentschap doet dit naar aanleiding van een artikel op HLN waarin sprake is van mogelijke frauduleuze praktijken bij een dochterbedrijf, iets wat ook uit eigen onderzoek zou blijken. De samenwerking met het bedrijf werd ondertussen stopgezet en er werd een externe audit naar de andere bedrijven in het consortium besteld. Medewerkers van Yource kunnen mogelijk bij andere callcenters aan de slag, “om de impact op het contactonderzoek zoveel mogelijk te beperken”.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Piek omikrongolf lijkt bereikt of zelfs voorbij in enkele Europese landen: zo staan wij ervoor
  Play

  Piek omikron­golf lijkt bereikt of zelfs voorbij in enkele Europese landen: zo staan wij ervoor

  Er komen hoopvolle signalen uit landen als Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, dat de piek van de omikrongolf wel eens bereikt of zelfs voorbij zou kunnen zijn. Ook Europees directeur Hans Kluge van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) liet het zich deze week ontvallen en hij meldde erbij dat dit “een beetje vroeger dan verwacht” was. Maar hoe is de situatie in Europa nu exact? En hoe staan wij er eigenlijk voor? Want vanmorgen leek de stijging van het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen in ons land te vertragen in de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Biostatisticus Geert Molenberghs licht toe.
 2. Camerabeelden tonen hoe ontsnapte gevangene te voet wegvlucht en hoe agenten hem oppakken na klopjacht in Antwerpen
  Play

  Camerabeel­den tonen hoe ontsnapte gevangene te voet wegvlucht en hoe agenten hem oppakken na klopjacht in Antwerpen

  De politie heeft vandaag een klopjacht gehouden in de omgeving van de Noorderlaan in Antwerpen. Een gevangene die nog jaren in de cel moest zitten, ontsnapte deze namiddag uit het politiekantoor. Op camerabeelden is te zien hoe de man te voet wegvlucht. Agenten snellen ter plaatse en kunnen de man inrekenen in de Bostonstraat, in de buurt van het politiekantoor op de Noorderlaan.