Brams hond was zijn vertrouwenspersoon. "God weet wat hij Rayna allemaal heeft verteld. Die hond is nu een stukje Bram voor ons."
Volledig scherm
Brams hond was zijn vertrouwenspersoon. "God weet wat hij Rayna allemaal heeft verteld. Die hond is nu een stukje Bram voor ons."

Zoon Wendy en Gerrit stapte uit het leven na verborgen depressie en autisme: "Hij staat lachend op elke foto. Nooit hebben we gezien dat Bram zo diep zat"

Hemel en aarde hebben ze bewogen sinds ze twee jaar geleden vernamen dat hun lieve jongste zoon Bram depressief én autistisch was. Mama en papa trokken aan alle alarmbellen tegelijk, deden samen met hulpverleners wat ze konden. Maar eigenlijk waren de signalen dan al te laat herkend. Vier maanden geleden stapte die lieve jongste op amper 17-jarige leeftijd uit het leven. "We hebben nooit aan Bram gezien dat hij zo diep zat", getuigen zijn ouders speciaal voor Rode Neuzen Dag, een actie die ze diep in hun hart hebben gesloten.

40 reacties

 • Anne Geerts

  4 jaar geleden
  Lara, ik vind het heel erg dat jij gepest werd maar je mag niet iedereen over dezelfde kam scheren. Op onze school proberen wij echt wel ons best te doen als er klachten over pesten komen!
 • Rian de Heus

  4 jaar geleden
  Gecondoleerd met het verlies van jullie zoon. Ik ben mijn dochter ook verloren door zelfdoding. Als er mensen zijn die behoefte hebben aan gesprekken, troost en steun met en door lotgenoten dan is daar een speciale besloten facebookpagina voor: Hulp voor nabestaanden van zelfdoding. Ik wens iedereen die met zelfdoding te maken heeft heel veel liefs, kracht en sterkte.
 • Dimitri Pittomvils

  4 jaar geleden
  Ik heb als 15jarige mijn grootvader gevonden die zelfmoord pleegde met een jachtgeweer. Nu 40jaar later denk ik nog steeds, waarom, en zeker omdat hij wist dat een kind hem ging vinden. We zullen nooit weten wat er in een mens zijn hoofd kan omgaan. Als zelfs een psychiater in dit geval positieve vooruitgang zag. Voor Wendy en Gerrit wens ik alle sterkte toe want hier gaat het over hun eigen kind en kunnen we hun pijn niet voorstellen maar ik weet dat ze deden wat ze konden doen. Srerkte
 • ROBERT GERTS

  4 jaar geleden
  Ga dan naar een hospitaal hulp zoeken. Ik had zelfmoordneiginnen. Ik kreeg te horen dat ze voor mij niets konden doen en daat ik maar eens naar Gent of Antwerpen moest gaan! Dat was in st-Imelda te Bonheiden.
 • Lara van Hamme

  4 jaar geleden
  Ja het zijn ook een groot deel de fout van de scholen! Ze doen helaas niets als iemand gepest wordt! Alleen als het te laat is en ik spreek uit ondervinding! Ik werd ook gepest en niets werd er gedaan alleen maar de vinger naar mijn ouders gewezen! Terwijl het aan de kinderen lag en het school!