Volledig scherm
© VTM Nieuws

Zoon van Melikan Kucam vrijgelaten onder voorwaarden

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft de 21-jarige zoon van het Mechels N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam (44) vandaag vrijgelaten onder voorwaarden. Hij zat sinds eind januari in voorhechtenis in het onderzoek naar gesjoemel met humanitaire visa. 

  1. Premier Michel “gechoqueerd”: zonder regering in lopende zaken had Francken “waarschijnlijk ontslag moeten nemen”

    Premier Michel “gecho­queerd”: zonder regering in lopende zaken had Francken “waar­schijn­lijk ontslag moeten nemen”

    Premier Charles Michel (MR) noemt de feiten in het rapport van minister van Migratie Maggie De Block (Open Vld) over de humanitaire visa “ernstig en choquerend”. Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) had volgens Michel waarschijnlijk ontslag moeten nemen, als de N-VA in december niet al zelf uit de regering was gestapt, zei de premier vanmiddag in de Kamer.
  2. Francken gaat niet opnieuw getuigen in hoorzitting over visafraude, Groen: “Dit is politicus onwaardig”

    Francken gaat niet opnieuw getuigen in hoorzit­ting over visafraude, Groen: “Dit is politicus onwaardig”

    In een videoboodschap heeft voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) gezegd dat hij opnieuw gevraagd werd om te getuigen in een hoorzitting over de humanitaire visa. Die kadert in de zaak rond het Mechelse N-VA-gemeenteraadslid Melican Kucam, die zich liet betalen voor humanitaire visa. Francken kondigt aan dat hij niet opnieuw naar de hoorzitting zal gaan.