belga
Volledig scherm
© belga

Zoon van federale minister betrokken bij seksschandaal

Het Brusselse parket is een opsporingsonderzoek gestart naar een schandaal waarbij de zoon van een ­federale minister betrokken is. Vlak na vier anderen had hij seks met een meisje van 15. Dat is strikt juridisch ­gezien aanranding van de eerbaarheid.

 1. Directeur Brussels college zwijgt uit respect voor leerlingen

  Directeur Brussels college zwijgt uit respect voor leerlingen

  De directeur van het College Saint-Michel in Brussel, Paul-Benoît de Monge de Franeau, wenst geen commentaar meer te geven bij het seksschandaal dat zich afgelopen januari heeft afgespeeld tijdens een schoolreis en waarbij verschillende leerlingen betrokken waren. Dat heeft hij vandaag verklaard. Hij wil daarmee aan het einde van het schooljaar het respect voor de sereniteit garanderen en herinnert eraan dat de beroepen die werden ingediend tot terughoudendheid nopen.
 2. ASSISEN. Kinderen getuigen op Folterproces. “Mama deed haar zin met tante”
  PREMIUM

  ASSISEN. Kinderen getuigen op Folterpro­ces. “Mama deed haar zin met tante”

  Ze had geen “goesting” om te komen getuigen, zo liet dochter Lorinda B. (19) op voorhand weten. Begrijpelijk. In het dossier wordt ze door sommigen met een deel van de zonden overladen. Ze zou thuis niet alleen stokebrand gespeeld hebben tussen haar folterende moeder en haar lijdende tante, ze zou het slachtoffer ook zelf geslagen hebben. De jury drong dus aan om de dochter van beschuldigde Martine Haustraete (55) toch te zien. Of zoals de voorzitter het formuleerde: “Mijn taak hier is de waarheid achterhalen. En een deel van die waarheid ben jij!”