Volledig scherm
© thinkstock

Zonnige tot wisselend bewolkte zondag met maxima tot 25 graden, volgende week neemt de onstabiliteit (en de kans op onweer) toe

Het wordt zondag eerst vrij zonnig, later wisselend bewolkt. Het blijft op de meeste plaatsen ook droog, al kunnen stapelwolken op sommige plaatsen uitgroeien tot een bui, vooral nabij de Nederlandse grens en over het oosten van het land. De maxima schommelen tussen 19 graden aan zee en in de Hoge Venen tot lokaal 25 graden in het centrum. Er staat een zwakke tot matige westzuidwestenwind, ruimend naar het noordwesten in Vlaanderen. Volgende week neemt de onstabiliteit toe met in de loop van de dag buien en een toenemende kans op onweer, meldt het KMI.

 1. Abortuswet komt volgende week niet op agenda plenaire Kamer

  Abortuswet komt volgende week niet op agenda plenaire Kamer

  Het wetsvoorstel ter versoepeling van de abortuswet komt volgende week niet op de agenda van de plenaire Kamer. De PVDA had daarvoor een motie ingediend, maar kreeg enkel de steun van DéFI. Vicepremier Petra De Sutter (Groen) relativeert ondertussen de vragen die her en der worden gesteld bij de rol van Ecolo binnen de Vivaldi-coalitie. Ze vindt dat de heisa door media en de oppositie groter wordt voorgesteld dan ze is. “Ik heb echt geen barstjes gezien in de schoot van de regering”, aldus minister De Sutter in het Eén-programma Villa Politica.
 1. Tientonner probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner probeert bestelwa­gen van de weg te rammen

 2. Astronaut toont adembenemend zicht vanuit SpaceX Crew Dragon
  Play

  Astronaut toont adembene­mend zicht vanuit SpaceX Crew Dragon