Volledig scherm
© Livios

Zonnepaneleneigenaars kunnen tot 2025 uitstel vragen voor digitale meter

Prosumenten of zonnepaneleneigenaars worden geschrapt als prioritaire doelgroep bij de uitrol van de digitale meter. Ze kunnen ook tot 2025 uitstel vragen om een digitale meter te installeren. Dat heeft Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) zondag bekendgemaakt. De Vlaamse regering heeft intussen het licht op groen gezet voor de geplande compensatieregeling voor zonnepaneleneigenaars die al een digitale meter hebben. De regeling wordt nu wel nog voorgelegd aan Vlaamse energieregulator Vreg en de Raad van State.

352 reacties

 • Roy Proost

  7 dagen geleden
  Komt er niet in
 • ROGER VAN RENSBERGEN

  1 week geleden
  Kan iemand mij zeggen op welke manier ik uitstel kan vragen van een digitale meter ?
 • jan geens

  2 weken geleden
  ik vind dat als ik elektriciteit op het net zet aan 3 eurocent mijn buur op dat moment ,die moet kunnen kopen aan 3 eurocent . Waarom kan dat niet ? omdat net dit de bedoeling is van het geheel ; schandalig rijk worden met de holdup op de kleine producent . En al de rest is erbij gesleurd om het te verkopen.
 • René Janssen

  2 weken geleden
  2025 is gewoon een datum na verkiezingen als weer andere onkundigen hun bazaar komen kakelen in belang van de industrie,ik heb hier zwart op wit staan dat ik recht heb op een terug draaiende teller tot 2031, alle andere onzin is contractbreuk en doe ik niet aan mee, uitdovingebeleid zoals alles vroeger steeds ging, akkoord, maar geen gemaakte afspraken in de looptijd wijzigen. Voeren ze toch door dan tot in de rechtbank, andersom moet je ook niet proberen zelf de prijs te bepalen
 • Danielle Goossens

  2 weken geleden
  Alfons Schoeters, je kan lid worden van de facebook-groep ""duizenden Belgische gedupeerden door zonnepanelenfraude door de overheid""
 1. LEZERSBRIEF: "Mevrouw Demir, kijk naar de regeling in Wallonië en puur er een nieuw plan uit”
  PREMIUM

  LEZERS­BRIEF: "Mevrouw Demir, kijk naar de regeling in Wallonië en puur er een nieuw plan uit”

  Zoals beloofd kwam Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) met een compensatie voor de eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter. “Maar de situatie is unfair tegenover de rest van het land”, vindt lezer Steven De Cleer die haar een open brief schreef. “In Wallonië hebben prosumenten de vrije keuze tussen een terugdraaiende meter en een bidirectionele meter. Wie voor die laatste optie kiest zal nooit meer moeten betalen dan het prosumententarief. Bovendien moet er voor 2020 én 2021 er in Wallonië zelfs geen prosumentenvergoeding te worden betaald.“ Lees de lezersbrief hieronder integraal.
 1. Een thuisbatterij, een zonneboiler of beter afwachten? Energie-experts vertellen hoe je toch nog zoveel mogelijk uit je zonnepanelen kan halen
  PREMIUM

  Een thuisbatte­rij, een zonneboi­ler of beter afwachten? Ener­gie-ex­perts vertellen hoe je toch nog zoveel mogelijk uit je zonnepane­len kan halen

  Halsoverkop een thuisbatterij bestellen of snelsnel een voorraad schakelklokken inslaan? “Doe het niet”, luidt de goede raad van energie-experts voor mensen met zonnepanelen. Wat kan je dan wél doen om nog zoveel mogelijk uit je investering te halen? Enkele experts nemen de mogelijkheden - van goedkoop naar duur - onder de loep.
 2. Gestolen wagen van brandweerman teruggevonden in Zelzate: “Dankzij het massale delen op sociale media”
  Zelzate

  Gestolen wagen van brandweer­man teruggevon­den in Zelzate: “Dankzij het massale delen op sociale media”

  Enrico Danneels, aan het werk als vrijwilliger bij de brandweer van Zelzate, was in de nacht van vrijdag op zaterdag onderweg naar een brandend voertuig in Moerbeke. Terwijl hij anderen aan het helpen was, werd zijn splinternieuwe wagen gestolen in de Burgemeester Jos Chalmetlaan. Het nieuws werd massaal gedeeld op sociale media, met resultaat. De wagen werd zaterdagavond al teruggevonden in Zelzate.
 3. Experts over uitblijven versoepelingen: “Dit was enige juiste beslissing”
  45

  Experts over uitblijven versoepe­lin­gen: “Dit was enige juiste beslissing”

  Viroloog Marc Van Ranst reageert in VTM NIEUWS opgelucht op de beslissing van het Overlegcomité om voorlopig geen nieuwe versoepelingen door te voeren. “Ik denk dat dit de enige juiste beslissing was”, zegt hij. De stijging in het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is immers erg verontrustend. De huidige maatregelen zouden voldoende moeten zijn om een eventuele derde golf aan te kunnen, mits iedereen zich eraan houdt, klinkt het.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo