Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Zonnepanelen op bijna 60.000 sociale woningen

De Vlaamse huis­vestingsmaatschappijen willen bijna 60.000 sociale woningen voor­zien van zonnepanelen. Het gaat om een investering van 231 miljoen euro, zo schrijft De Standaard maandag. Huurders zullen tot 30 euro extra moeten betalen per maand, maar zouden dat geld terugverdienen dankzij een lagere elektriciteitsrekening.

 1. LIVE. Minister Verlinden: “Winkels sluiten kan bij drukte” - Ziekenhuis Moskou begonnen met vaccineren lokale bevolking
  Play

  LIVE. Minister Verlinden: “Winkels sluiten kan bij drukte” - Ziekenhuis Moskou begonnen met vaccineren lokale bevolking

  De cijfers blijven dalen in ons land: het aantal nieuwe besmettingen daalt met meer dan een derde, het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens met een kwart. Het lijkt dus de goede kant op te gaan, al vrezen experts voor de heropening van de winkels vanaf morgen. Want afgelopen weekend was er al sprake van een grote volkstoeloop in Nederlandse grenssteden, in Brussel en Brugge. “Als we zo voortdoen, zullen de winkels niet lang openblijven", reageerde epidemioloog Pierre Van Damme bij HLN LIVE. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
 2. "Een woning is best open naar het zuiden en gesloten naar het noorden": Waar moet je op letten als je een huis koopt?
  PREMIUM

  "Een woning is best open naar het zuiden en gesloten naar het noorden": Waar moet je op letten als je een huis koopt?

  Heel wat Vlamingen zijn sinds de lockdown van dit voorjaar op zoek gegaan naar een nieuwe woning. Overweeg je het zelf? Bereid je dan goed voor. Onze woonexpert Björn Cocquyt stelde een lijst op met twintig essentiële vragen die je als potentiële koper zeker moet stellen. Welke voorzieningen moet je absoluut in de buurt hebben, welke bijkomende kosten kunnen nog heel wat geld opslorpen en waarom wordt de woning verkocht?
 1. Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgeholpen"
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgehol­pen"

 2. Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"
  Play
  Cupido ofzo

  Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"