“We vereenvoudigen het plaatsen van zonnepanelen op erfgoed", zegt Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA). “Uiteraard mét de nodige aandacht voor de bescherming van ons erfgoed.”
Volledig scherm
“We vereenvoudigen het plaatsen van zonnepanelen op erfgoed", zegt Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA). “Uiteraard mét de nodige aandacht voor de bescherming van ons erfgoed.” © BELGA

Zonnepanelen mogen nu ook op beschermde gebouwen geplaatst worden: “Huidige energiecrisis vraagt ook om praktische oplossingen”

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) versoepelt de regels voor het plaatsen van zonnepanelen op onroerend erfgoed. Vanaf vandaag mogen zonnepanelen op ieder beschermd pand geïnstalleerd worden. "De huidige energiecrisis vraagt ook om praktische oplossingen”, zegt Diependaele. "Daarom zullen vanaf vandaag zo goed als alle aanvragen voor zonnepanelen positief beoordeeld worden door het Agentschap Onroerend Erfgoed."

 1. Wout (21) stuurt regelmatig dickpics, ook naar onbekenden: “Dit heb ik in de aanbieding. Als je wil, sta ik tot jouw beschikking”
  PREMIUM
  5

  Wout (21) stuurt regelmatig dickpics, ook naar onbekenden: “Dit heb ik in de aanbieding. Als je wil, sta ik tot jouw beschik­king”

  “Natuurlijk is het risicovol wanneer ik een foto van mijn penis naar iemand stuur. Maar dat weegt niet op tegen de kick die ik ervan krijg.” Dat zegt Wout (21), een schuilnaam. Van tijd tot tijd stuurt hij een foto van zijn geslachtsdeel via sociale media. Vooral naar mannelijke vrienden, zegt hij, maar soms ook naar mensen die hij niet kent. “De laatste stuurde ik vorige week, mét succes.”
 2. HLN ONDERZOEK. Recordaantal klachten over autokeuring: te duur, te lang wachten en te snel afgekeurd. “Vaak is het een puur machtsspelletje”
  PREMIUM

  HLN ONDERZOEK. Recordaan­tal klachten over autokeu­ring: te duur, te lang wachten en te snel afgekeurd. “Vaak is het een puur machtsspel­le­tje”

  Te duur, te lang wachten, slechte communicatie en geen uitleg als je auto afgekeurd wordt. In 2022 kwam een recordaantal klachten binnen over de autokeuring. De Vlaamse ombudsman is het beu, de minister start een audit. En toch mogen dezelfde zes private bedrijven al bijna honderd jaar lang die keuringen uitvoeren. Wat loopt er fout? Betaalt u te veel of niet? En zijn ze te streng? Onze onderzoeksredactie lichtte de autokeuringen door.
 1. Alle coalitiepartners vragen minister om renteverhoging ‘Mijn Verbouwlening’ te herbekijken: “Vlaamse overheid toont zich nu onbetrouwbare partner”

  Alle coalitie­part­ners vragen minister om renteverho­ging ‘Mijn Verbouwle­ning’ te herbekij­ken: “Vlaamse overheid toont zich nu onbetrouw­ba­re partner”

  Alle partijen in het Vlaams Parlement, op N-VA en Vlaams Belang na, dringen er bij Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) op aan de renteverhoging van de Vlaamse 'Mijn VerbouwLening' terug te draaien of te herbekijken. Ook coalitiepartners CD&V en Open Vld hebben kritiek op het feit dat de verbouwlening sinds 1 februari niet langer renteloos is.
 2. Het Steen wint erfgoedprijs ondanks felle kritiek: “De oude burcht heeft een nieuw, toegankelijk elan gekregen”
  ANTWERPEN

  Het Steen wint erfgoed­prijs ondanks felle kritiek: “De oude burcht heeft een nieuw, toeganke­lijk elan gekregen”

  Het Steen in Antwerpen heeft de Onroerenderfgoedprijs 2022 gewonnen. Opvallend, gezien de nieuwe, moderne grijze aanbouw aan het iconische gebouw eerder felle kritiek opwekte. “De herbestemming van het Steen zorgt dat het gebouw een nieuw elan heeft gekregen”, zei Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, vrijdagavond tijdens de uitreiking.