Brussel wordt op 1 januari bijna helemaal zone 30.
Volledig scherm
PREMIUM
Brussel wordt op 1 januari bijna helemaal zone 30. © Marc Baert

Zone 30 in alle steden? Ruim helft Belgen is géén voorstander

Op 1 januari verandert Brussel in een grote zone 30. Slechts op enkele verbindingswegen in de hoofdstad mag dan uitzonderlijk nog hooguit 50 km/u worden gereden. Leuven hanteert die maatregel al in haar hele stadscentrum. Een veralgemening van de regel, waarbij in alle steden een gehele snelheidsbeperking van 30 km/u zou gelden, ziet iets meer dan de helft van de Belgen echter niet zitten. Dat blijkt uit een rondvraag van verkeersveiligheidsinstituut VIAS. Tegenstanders spreken onder meer van een pestmaatregel.

47 reacties

 • Joke Weyts

  19 uur geleden
  Is niet tegen te houden.
 • William Van den Berghe

  2 maanden geleden
  Dan blijven we gewoon weg uit al die steden, er zijn genoeg baanwinkels en horecazaken elders en dit zonder parkeerproblemen of betalend parkeren.
 • joannes Roderigas

  2 maanden geleden
  dus dit betekend het einde van auto dynastie want men staat bijna stil, dus niet meer nodig nog een nieuwe wagen aan te schaffen. dag fabrieken, weg arbeiders. hoe gaat men dat dan oplossen?
 • Kurt Steyaert

  2 maanden geleden
  In Bassevelde rijdt bijna iedereen te snel in de zone 30, sommigen presteren het hier zelfs om met snelheden boven de 100km/u door te vlammen. Mocht men hier een snelheidscontrole houden met verdoken opstelling en onzichtbare flits, de gemeentekas is op 1 dag gevuld en minstens 100 laagvliegers hun rijbewijs kwijt voor meerdere jaren.    
 • walther truyens

  2 maanden geleden
  de burgemeesters van grootsteden en andere  die dat zo graag een 30 km  zien , binnen 20 jaar zullen ze geen mens meer zien buiten de inwoners , de winkels zullen sluiten , ze zullen gerust zijn .
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"

 2. Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph
  Play

  Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph