Seingever Ivan Bonte (78), gepensioneerd slager .
Volledig scherm
PREMIUM
Seingever Ivan Bonte (78), gepensioneerd slager . © Florian Van Eenoo Photo News

Zonder seingevers geen koers, maar ze zijn alsmaar moeilijker te vinden: "Wie wil zich nog laten uitschelden voor 25 euro en een pistolet?”

In Spanje vieren de katholieken straks hun semana santa, hier hebben koersliefhebbers nu al de Vlaamse Wielerweek: zeven dagen religie, traditie en volksfeest in één, met een hoogmis als orgelpunt, de Ronde van Vlaanderen. De toekomst van die heilige week, en van het ganse wielrennen, hangt aan één zijden draadje: het uitstervende ras van de seingever.

 1. Beelden van vijf waaghalzen op step blijkt campagne van De Opvoedingslijn te zijn

  Beelden van vijf waaghalzen op step blijkt campagne van De Opvoedings­lijn te zijn

  “Jongeren puberen steeds vroeger (en daar hebben vooral hun ouders last van).” Het is de nieuwe slogan van de campagne van De Opvoedingslijn, een platform dat hulp biedt aan ouders met vragen over opvoeding. Eerder deze week circuleerde een video waarin te zien is hoe vijf waaghalzen op een elektrische step door het centrum van Brussel rijden. De stunt blijkt dus in scène gezet te zijn en deel uit te maken van een campagne die gericht is aan bezorgde ouders van pubers.
 2. Gwenny en Marino verwelkomen dertiende kindje, allemaal hebben ze naam met letters ‘A’, ‘L’, ‘E’ en ‘X’: “Laxe maakt ons gezin nu pas écht compleet”

  Gwenny en Marino verwelko­men dertiende kindje, allemaal hebben ze naam met letters ‘A’, ‘L’, ‘E’ en ‘X’: “Laxe maakt ons gezin nu pas écht compleet”

  Het al bijzonder kroostrijke gezin van Gwenny Blanckaert (33) en Marino Vaneenoo (40) uit Staden met de nog meer bijzondere namen is opnieuw uitgebreid. Op 16 maart verwelkomde het koppel hun dertiende (!) kindje. Opmerkelijk, want het koppel liet na de geboorte van hun twaalfde spruit al weten dat ze het bij die twaalf zouden houden.
  Staden