Jan Jambon (N-VA)
Volledig scherm
Jan Jambon (N-VA)

Zonder Jan Jambon als premier stapt N-VA niet in federale regering

Als N-VA in mei opnieuw de grootste partij wordt, dan wil ze ook de premier leveren. Dat zei voormalig minister van Binnenlandse Zaken en kandidaat-premier Jan Jambon in De Ochtend op Radio 1. “Het is de logica der dingen dat de grootste formatie de leiding neemt in de regering. Ik denk dat je vanuit de koppositie nog veel efficiënter de zaak kan leiden.”

269 reacties

 • Nicca Vermeirsch

  4 jaar geleden
  Steeds alle verantwoordelijkheid op een ander schuiven en nu jezelf als premier uitroepen. NVA heeft 0,0 gerealiseerd. Het is niet CD&V of VLD die daar verantwoordelijk voor zijn. NVA had alle belangrijke ministerposten. Ze hebben aangetoond dat ze het niet kunnen. Niks meer, niks minder. Andere en betere !
 • Bjorn Azou

  4 jaar geleden
  Geef mij maar Hedebouw dan
 • Marc Baeyens

  4 jaar geleden
  De sLinkse cD&v heeft vijf jaar oppositie gevoerd om N-VA te beletten haar programma (in dienst van de burgers) uit te voeren. De Wever wou het premierschap niet omdat dit een brug te ver was voor de Franstaligen en hij zijn beloftes wilde nakomen. De tijden zijn gerijpt, N-VA heeft bewezen ver boven de trado-partijen te staan.
 • jaak wittouck

  4 jaar geleden
  Maar dit is een aprilgrap waar de pers is ingetrapt en blijkbaar de meeste lezers ook. Jambon werd ingefluisterd door BDW dit te zeggen op die persvergadering begin april.
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  4 jaar geleden
  vanaeken jokke ,misschien moet maar eens beginnen werken.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Kandidaat-premier Jan Jambon: “Zonder ons valt alles stil”
  PREMIUM

  Kandidaat-pre­mier Jan Jambon: “Zonder ons valt alles stil”

  Flamingant Jan Jambon (N-VA) als kandidaat-premier van een land dat hij onbestuurbaar acht: het blijft moeilijk te geloven. Toch is het zo, zweert hij. "Als we het confederalisme willen uitvoeren, moeten we federaal aan het stuur zitten." Dat hij op een blokkering aanstuurt, spreekt hij tegen. "Als Wallonië straks centrumrechts stemt, kunnen we direct een heerlijke regering vormen. Maar ik vrees dat het iets complexer wordt."