Jan Jambon (N-VA)
Volledig scherm
Jan Jambon (N-VA)

Zonder Jan Jambon als premier stapt N-VA niet in federale regering

Als N-VA in mei opnieuw de grootste partij wordt, dan wil ze ook de premier leveren. Dat zei voormalig minister van Binnenlandse Zaken en kandidaat-premier Jan Jambon in De Ochtend op Radio 1. “Het is de logica der dingen dat de grootste formatie de leiding neemt in de regering. Ik denk dat je vanuit de koppositie nog veel efficiënter de zaak kan leiden.”

269 reacties

 • Rosanne Van Daele

  2 jaar geleden
  Steeds alle verantwoordelijkheid op een ander schuiven en nu jezelf als premier uitroepen. NVA heeft 0,0 gerealiseerd. Het is niet CD&V of VLD die daar verantwoordelijk voor zijn. NVA had alle belangrijke ministerposten. Ze hebben aangetoond dat ze het niet kunnen. Niks meer, niks minder. Andere en betere !
 • bjorn azou

  2 jaar geleden
  Geef mij maar Hedebouw dan
 • Marc Baeyens

  2 jaar geleden
  De sLinkse cD&v heeft vijf jaar oppositie gevoerd om N-VA te beletten haar programma (in dienst van de burgers) uit te voeren. De Wever wou het premierschap niet omdat dit een brug te ver was voor de Franstaligen en hij zijn beloftes wilde nakomen. De tijden zijn gerijpt, N-VA heeft bewezen ver boven de trado-partijen te staan.
 • jaak wittouck

  2 jaar geleden
  Maar dit is een aprilgrap waar de pers is ingetrapt en blijkbaar de meeste lezers ook. Jambon werd ingefluisterd door BDW dit te zeggen op die persvergadering begin april.
 • raf peeters

  2 jaar geleden
  vanaeken jokke ,misschien moet maar eens beginnen werken.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Michel van den Brande: “300% zeker dat gebouw stelling meesleurde. Andersom is onmogelijk”
  Play
  17

  Michel van den Brande: “300% zeker dat gebouw stelling meesleurde. Andersom is onmogelijk”

  Michel van den Brande, bekend van ‘The Sky is The Limit’, is als stellingbouwer betrokken bij de ramp in Antwerpen. De stelling bij het gebouw dat instortte, is van Kontrimo, het bedrijf van de Bekende Vlaming. Die is er 300% zeker van dat het gebouw de stelling heeft meegesleurd, en niet andersom. “Met die stelling was alles in orde”, reageert Michel bij VTM NIEUWS. Volgens de politie zal het onderzoek dat moeten uitwijzen.