Jan Jambon (N-VA)
Volledig scherm
Jan Jambon (N-VA)

Zonder Jan Jambon als premier stapt N-VA niet in federale regering

Als N-VA in mei opnieuw de grootste partij wordt, dan wil ze ook de premier leveren. Dat zei voormalig minister van Binnenlandse Zaken en kandidaat-premier Jan Jambon in De Ochtend op Radio 1. “Het is de logica der dingen dat de grootste formatie de leiding neemt in de regering. Ik denk dat je vanuit de koppositie nog veel efficiënter de zaak kan leiden.”

269 reacties

 • Rosanne Van Daele

  3 jaar geleden
  Steeds alle verantwoordelijkheid op een ander schuiven en nu jezelf als premier uitroepen. NVA heeft 0,0 gerealiseerd. Het is niet CD&V of VLD die daar verantwoordelijk voor zijn. NVA had alle belangrijke ministerposten. Ze hebben aangetoond dat ze het niet kunnen. Niks meer, niks minder. Andere en betere !
 • bjorn azou

  3 jaar geleden
  Geef mij maar Hedebouw dan
 • Marc Baeyens

  3 jaar geleden
  De sLinkse cD&v heeft vijf jaar oppositie gevoerd om N-VA te beletten haar programma (in dienst van de burgers) uit te voeren. De Wever wou het premierschap niet omdat dit een brug te ver was voor de Franstaligen en hij zijn beloftes wilde nakomen. De tijden zijn gerijpt, N-VA heeft bewezen ver boven de trado-partijen te staan.
 • jaak wittouck

  3 jaar geleden
  Maar dit is een aprilgrap waar de pers is ingetrapt en blijkbaar de meeste lezers ook. Jambon werd ingefluisterd door BDW dit te zeggen op die persvergadering begin april.
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  3 jaar geleden
  vanaeken jokke ,misschien moet maar eens beginnen werken.