Zondag wordt steeds populairder om boodschappen te doen.
Volledig scherm
PREMIUM
Zondag wordt steeds populairder om boodschappen te doen. © BELGAIMAGE

Zondag supermarktdag: winkels draaien tot 20% meer omzet dan vroeger

Supermarkten doen gouden zaken op zondag. Zelfstandige buurtsupers draaien naar schatting haast 20 procent meer omzet dan tien jaar geleden tijdens die drukke voormiddag. “De consument is verwend, die verwacht dat hij op elk moment van de week kan winkelen. En mooi meegenomen: op zondag is de prijzenslag minder van tel.”

 1. Geen prikletsels of vergiftiging gevonden na ‘needle spiking’-incident bij wedstrijd KV Mechelen: “Letsels kunnen ook door insectenbeet komen”
  Mechelen

  Geen priklet­sels of vergifti­ging gevonden na ‘needle spi­king’-incident bij wedstrijd KV Mechelen: “Letsels kunnen ook door insecten­beet komen”

  Het deskundigenonderzoek dat het parket van Antwerpen had ingesteld naar aanleiding van een ‘needle spiking’ incident tijdens de wedstrijd van KV Mechelen tegen Racing Genk heeft geen sporen van effectieve vergiftiging aan het licht gebracht. De aangetroffen priksporen waarvan kort na de wedstrijd sprake, kunnen volgens deskundigen ook een andere oorzaak hebben. Het onderzoek wordt nu verdergezet.
 2. Huismerken door exploderende prijzen populairder dan ooit. Merkloos winkelen: dat loont
  PREMIUM

  Huismerken door exploderen­de prijzen populair­der dan ooit. Merkloos winkelen: dat loont

  Worden de bekende merken ons te duur? We leggen sinds de prijzenexplosie duidelijk meer huismerkenproducten in onze winkelkar. Bij Delhaize zijn vandaag zowat 6 op de 10 verkochte producten niet van een A-merk. “We zien klanten een creatieve evenwichtsoefening maken om het huishoudbudget onder controle te houden.” En dat loont: een ‘merkloze’ winkelkar is makkelijk de helft goedkoper.