In de nacht van zaterdag op zondag gaat het winteruur in. Ons land steunt een Oostenrijks voorstel om pas in 2021 komaf te maken met de omschakeling van winter- en zomeruur.
Volledig scherm
PREMIUM
In de nacht van zaterdag op zondag gaat het winteruur in. Ons land steunt een Oostenrijks voorstel om pas in 2021 komaf te maken met de omschakeling van winter- en zomeruur. © thinkstock

Zomertijd of wintertijd? Gedoe duurt wellicht nog drie jaar

Het laddertje dat je tweemaal per jaar bezigt om uw klokken op zomer- dan wel winteruur te zetten, kan je na zondag best nog niet naar de vergeethoek van het tuinhok verhuizen. Het ziet er naar uit dat we nog drie jaar blijven knoeien met de tijd. Ons land steunt immers het Oostenrijkse voorstel om niet volgend jaar, maar pas in oktober 2021 komaf te maken met dat gedoe. Premier Michel wil de bevolking nog raadplegen.

94 reacties

 • Phil Duncan

  3 jaar geleden
  Als je daarvoor al 3 jaar nodig , wat dan met een echt probleem ???? En wij maar betalen voor die luie zakkenvullers , een echte schande .
 • Jos Dupont

  3 jaar geleden
  Studies en geld verkwanselen kunnen onze Europese schachelaars als de beste , een beslissing nemen daar moeten jaaaaren overgaan ( zo ingewikkeld moeilijk ho ho !! ) Laat ons gewoon in de zomertijd ! S’avonds iets langer klaar , smorgens doet er niet toe we moeten toch gaan werken
 • Catherine MISTIAEN

  3 jaar geleden
  Wie moet zich aanpassen: de mens of de zon? Als het 's morgens nog donker is om 9:30am en als dit niet veilig is, laat dan indien mogelijk de activiteiten pas om 10:00am beginnen. Politici zijn er om ons daarbij te helpen.
 • Nadia Gillet

  3 jaar geleden
  Begrijp niet wat het probleem is aan de klok te verzetten. Maar soit... wat me wel stoort is dat dat zo'n moeilijke beslissing is voor Europa! Man lief.. hoe gaan ze beslissen bij echte problemen?
 • Francinne Declerque

  3 jaar geleden
  In Marokko is ondertussen op een paar dagen tijd beslist wintertijd af te schaffen, als de beleidsvoering trager verloopt dan in een noord Afrikaans land weet je dat het niet goed gaat.