Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Zomer- en winteruur worden komende jaren dan toch nog niet afgeschaft: “Europa heeft andere katten te geselen”

Het zomer- en winteruur worden de komende jaren dan toch nog niet afgeschaft. Dat heeft de bevoegde Eurocommissaris gezegd na een vraag van Europees parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld). Geen enkele lidstaat zou een voorkeur uitgesproken hebben, ook ons land niet.

107 reacties

 • André Gijbels

  1 maand geleden
  Aan het zomeruur ,daar verdient vadertje staat aan,meer stroom verbruik,betekend ook meer btw innen,daar gaat het om,in België is de stroom het duurst van Europa,en daar nog eens 21% luxe btw op heffen,terwijl het een nutsvoorziening is,deze is normaal 6% btw
 • edgard van echelpoel

  1 maand geleden
  Mij maakt het geen moer uit, ik wil gewoon stoppen met aan mijn klokken te draaien. Stelletje overbetaalde nietsnutten.
 • Michel Philippe

  1 maand geleden
  Als men begint aan de wintertijd heeft men gewoonlijk nog mooie aangename dagen. Maar ge kan er niet lang van genieten want het wordt een uur vroeger donker. Dus men zou de mensen die nog wat willen wandelen veel plezier doen door het zomeruur door te trekken.
 • Jo Vercleyen

  1 maand geleden
  Anders moeten ze wachten tot het uur weer verandert, dan hebben ze een uurke tijd.
 • leen hanssens

  1 maand geleden
  Dat is toch snel gedaan? Stem zomer of winteruur, zaak opgelost.
 1. Al meer dan 11 miljoen coronacertificaten in ons land gedownload

  Al meer dan 11 miljoen coronacer­ti­fi­ca­ten in ons land gedownload

  Er zijn in België al meer dan 11 miljoen COVID-certificaten gedownload. Dat blijkt uit cijfers van Digitaal Vlaanderen en CovidSafeBE, een samenwerking van verschillende overheidsdiensten. Een COVID-certificaat of digitaal coronacertifcaat geeft aan of iemand na vaccinatie, een negatieve test of na herstel van COVID-19 'covid safe' is. Het certificaat is sinds 1 juli beschikbaar om veilig te reizen binnen de EU en vanaf 13 augustus wordt het ook gebruikt voor grote evenementen in België.