Een snuffelhond van de politie speurt naar lichamen onder het puin in Pepinster.
Volledig scherm
Een snuffelhond van de politie speurt naar lichamen onder het puin in Pepinster. © EPA

Zoekactie naar overlevenden in Vesdervallei stopgezet: “We moeten realistisch zijn”

Vijf dagen na de overstromingen van 14 juli zijn de zoekacties naar overlevenden in de vallei van de Vesder afgelopen. Dat heeft korpschef Alain Barbier van de politiezone Vesder gezegd in Pepinster.

 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. Toeristische zomer al voorbij in de Ardennen? “Blijf niet weg, we hebben jullie nodig”
  PREMIUM

  Toeristi­sche zomer al voorbij in de Ardennen? “Blijf niet weg, we hebben jullie nodig”

  Naast de zware menselijke tol, staan de door het noodweer getroffen regio’s ook voor een economische ravage. In Wallonië - en zeker de Ardennen - vreest men dat het toeristische hoogseizoen er nu al op zit. “Een ramp voor alles wat met toerisme te maken heeft”, zo klinkt het. En een dure, als je weet dat de toeristische sector in Wallonië goed is voor een omzet van 2 miljard euro. Tegelijk doen de uitbaters een oproep: “Blijf niet weg. Wij hebben jullie nodig!”