Het ziekenhuis zoals we dat vandaag kennen - met aan de ingang wegwijzers naar alle mogelijke specialisaties - zal in de toekomst niet meer bestaan. Maar hoe zullen ziekenhuizen er dan wel uitzien?
Volledig scherm
PREMIUM
Het ziekenhuis zoals we dat vandaag kennen - met aan de ingang wegwijzers naar alle mogelijke specialisaties - zal in de toekomst niet meer bestaan. Maar hoe zullen ziekenhuizen er dan wel uitzien?

Zo ziet het ziekenhuis van de toekomst eruit: “Hoe minder zielen, hoe meer vreugd”

Ze konden het voorbije jaar niets anders dan zich vlug heruit te vinden. Maar wat als ze de tijd nemen om grondig na te denken over wat komt? Hoe ziet het ziekenhuis van de toekomst er dan echt uit? Wij legden ons oor te luister bij drie mensen die het kunnen weten: zo worden ziekenhuizen zo overbodig mogelijk, gebeuren 1 op de 10 consultaties op afstand en herstellen we vooral thuis.

25 reacties

 • Lieve Van Tallo

  3 maanden geleden
  De zogezegde tekorten aan verpleging is dan niet meer nodig. Ja want we kunnen vooral van op afstand observeren. Dat is geen verbetering! Zo zullen er nog meer doden vallen. Dat spel zal niet doorgaan we betalen al genoeg voor de zorg!
 • Emi Hergersberg

  8 maanden geleden
  @ Bob Boomer : de bevolkingsaangroei negeren ze kompleet. Hoe meer volk, hoe meer stemmen en belastingen ze kunnen innen :-) Voor de rest wordt de toekomst gewoon mensvriendelijk...
 • eli bosch

  8 maanden geleden
  Streefdoel is blijkbaar niet langer het genezen van mensen en de gezondheid maar enkel nog geld.
 • Patrick Mechels

  8 maanden geleden
  Komt dan toch nog goed met het knelpuntberoep. Dan hebben ze ons helemaal niet meer nodig of toch?
 • André lernout

  8 maanden geleden
  Eigenlijk is het dan het moment o:m de hospitalisatieverzekering nog eens te herbekijken indien de mensen meer thuis dan in de kliniek zijn!
 1. Experten Studiecentrum voor Kernenergie weigeren advies Hoge Gezondheidsraad te ondertekenen: “Conclusies zijn niet gebaseerd op wetenschappelijke consultatie”
  33

  Experten Studiecen­trum voor Kernener­gie weigeren advies Hoge Gezond­heids­raad te onderteke­nen: “Conclusies zijn niet gebaseerd op wetenschap­pe­lij­ke consulta­tie”

  Drie experten van het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) in Mol die meewerkten aan het advies van de Hoge Gezondheidsraad (HGR), trekken hun handen af van het eindrapport. Dat meldt het SCK maandag. De onderzoekers weigerden het rapport te ondertekenen omdat hun wetenschappelijke integriteit werd aangetast. Ze werden bovendien onder druk gezet om het rapport toch te onderschrijven, klinkt het.