De ultieme fietsveilige gemeente: dat ziet er zo uit
Volledig scherm
De ultieme fietsveilige gemeente: dat ziet er zo uit © Photo News/HLN

Zo ziet de ultieme fietsveilige gemeente eruit

Vlaanderen fietsvriendelijk. Dat is waar we met VeloVeilig deze week voor gaan. In de HLN-app liepen ondertussen al 26.000 meldingen binnen om fietsonveilige punten aan te pakken. Er ligt een stapel werk op de plank, dat maakt dit grote fietsonderzoek wel duidelijk. Gelukkig is niet alles kommer en kwel. Stijn Vlaeminck trok deze week op de VeloVeilig-Ronde langs goéde voorbeelden. Maar de ultième fietsveilige gemeente? Die ziet er volgens experten zo uit.

52 reacties

 • Dick DECOCK

  1 week geleden
  En waar blijft de voetganger in dit plaatje? Er bollen meer dwaze fietsers rond die geen benul hebben van wegcode dan automobilisten , dat belooft.
 • Kris Van Impe

  1 week geleden
  Ik ken fietspaden waar men ocharne 10 fietsers met moeite kan tellen per dag. Veel belastinggeld geld uitgeven voor weinig return me dunkt.
 • Dirk Dierickx

  1 week geleden
  Nieuwe politiek is meer burgerparticipatie, nu maar hopen dat onze verkozenen dit snappen en er wat mee doen. Prachtig initiatief trouwens, gefeliciteerd.
 • werner verbruggen

  1 week geleden
  Hier zijn er al meer voorstellen dan wat ik al gehoord en gezien heb van ons beleid ! Doe zo verder 👍
 • Dominique De Rijcke

  1 week geleden
  Karel van Beeck ikzelf rij ook met een Pedelec, maar zoals bij veel gaat het om wederzijds respect. Ik probeer naargelang drukte type weggebruikers probeer ik steeds mijn snelheid aan te passen ik fiets elke dag 42 km enkel woonwerk en rij zelden meer dan 35 km/ uur omdat ik nog steeds het gevoel van fietsen wil hebben (minimale batterij ondersteuning) en niet een fiets die met mij rijdt. Veel ligt gewoon aan onze 'ik eerst' mentaliteit
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.