Zo dik ingeduffeld als tijdens de voorbije krokusvakantie zal het tijdens de ‘paaspauze’ hopelijk niet hoeven. Hoewel: hoe minder mooi weer, hoe minder risico op een overrompeling. Dat is de tweespalt waar kustburgemeesters voor staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo dik ingeduffeld als tijdens de voorbije krokusvakantie zal het tijdens de ‘paaspauze’ hopelijk niet hoeven. Hoewel: hoe minder mooi weer, hoe minder risico op een overrompeling. Dat is de tweespalt waar kustburgemeesters voor staan. © Simon Mouton Photo News

Zo willen kustburgemeesters een mogelijke overrompeling tijdens de ‘paaspauze’ aanpakken

De paasvakantie begint een weekje vroeger, het wordt mooier weer. Dan lonkt de kust. Zijn ze daar klaar voor een overrompeling? Zal de trein er je veilig heen brengen? Zal je er welkom zijn? Zal je een pintje kunnen drinken op een bankje? We vragen het aan drie kustburgemeesters die één oog op het weerbericht houden en het andere op de aankomende massa: Bart Tommelein (Open Vld) van Oostende, Daphné Dumery (N-VA) van Blankenberge en Jean-Marie Dedecker (LDD) van Middelkerke. “Die paaspauze wordt paasellende”, voorspelt die laatste.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Veearts krijgt heel wat tegenwind in hoorzitting over vaccinatieplicht: “Uw discours is ronduit crimineel”
  Play

  Veearts krijgt heel wat tegenwind in hoorzit­ting over vaccinatie­plicht: “Uw discours is ronduit crimineel”

  In de Kamercommissie Gezondheid is de reeks hoorzittingen over de vaccinatieplicht gestart met Luc Herry van artsenvakbond BVAS en de vaccinkritische veearts Geert Vanden Bossche. Herry pleitte duidelijk voor een verplichting, onder meer omdat de druk op de zorg en de economie dan wordt verlicht én de gecontesteerde coronapas op de schop kan. Vanden Bossche beweerde dat vaccins het immuunsysteem verstoren, een stelling die hem heel wat tegenwind opleverde. Sophie Rohonyi (DéFI) noemde zijn discours zelfs “ronduit crimineel”.
 1. De discussies achter de schermen over scholen, buitenbubbels en winkels: “Ik ben boos geworden toen iemand zei dat er door winkelen met twee te veel verplaatsingen zouden zijn”
  PREMIUM
  Reconstructie

  De discussies achter de schermen over scholen, buitenbub­bels en winkels: “Ik ben boos geworden toen iemand zei dat er door winkelen met twee te veel verplaat­sin­gen zouden zijn”

  “Als je met twee kan gaan shoppen, is het tenminste de moeite om een afspraak te maken.” Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) heeft er lang op moeten hameren, maar uiteindelijk kreeg ze wel nog een kleine toegeving voor de niet-essentiële winkels. Maar de grootste knoop op het overlegcomité was de verlenging van de paasvakantie. “Kinderen treffen om winkels open te houden, ik begrijp dat niet”, reageerde onderwijsminister Weyts bitter. Hoe het zo ver kwam.