Roel Van Giel, voorzitter van huisartsenvereniging Domus Medica, vreest dat het onhaalbaar wordt om het huidige testbeleid deze herfst en winter aan te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Roel Van Giel, voorzitter van huisartsenvereniging Domus Medica, vreest dat het onhaalbaar wordt om het huidige testbeleid deze herfst en winter aan te houden. © BELGA

“Zo veel testen: dat houden huisdokters niet vol”: Domus Medica wil dat strategie grondig wordt bijgestuurd

“Er is gewoon te snel versoepeld. Door het mondmasker opnieuw uit te breiden en de coronapas te verplichten voor horeca en cultuurplekken is er een veel betere kans om de voorspelde vierde golf in bedwang te houden.” Zo klinkt het bij Domus Medica, de grootste huisartsenvereniging van het land, waar men tegelijk wél een grondige herziening van de huidige teststrategie eist: “Want momenteel moeten huisartsen gewoon te veel overbodige coronatesten uitvoeren”, aldus Domus Medica-voorzitter Roel Van Giel.

9 reacties

 • Martine Leemans

  1 jaar geleden
  Er zijn niet te weinig huisartsen en tandartsen maar wel te weinig goede huisartsen en goede tandartsen
 • Veronica Voorhelst

  1 jaar geleden
  wij geraken niet aan een andere huisarts of tandarts als we willen veranderen mijn tandarts is al enkele jaren geleden verdwenen, ik weet niet wat of hoe, maar hij heeft geen opvolger aangeduid. Nu ben ik eindelijk aan een nieuwe geraakt, na bijna 5 jaar.
 • HUS JOZEF

  1 jaar geleden
  Heb ergens gelezen dat testgoeroe Goossens ' gestopt ' was met testen het klopt dus weer van geen kanten .
 • Ingrid Beerlandt

  1 jaar geleden
  Vroeger kon je altijd op uw dokter rekenen en werden goede afspraken gemaakt, nu ? Als je geen afspraak maakt geraak je er niet bij en gebeurt er iets achter de uren dan komt hij niet af of tegen zijn zin. Wees eerlijk het is er zeker niet op verbetert, als beide partyen water in hun wijn zouden doen dan zou het al veel beter gaan. Waar is de tijd van toen?
 • Walter Van Criekinge

  1 jaar geleden
  Dat ze nu eens stoppen met hun overdreven testen want dat heeft zo goed als geen nut meer.
 1. Schoonmaakbedrijf haalt 1.000 kilo rottend vlees uit slagerij die twee jaar leegstaat: “Het bloed kwam vanonder de koelkastdeur”
  zwevegem

  Schoonmaak­be­drijf haalt 1.000 kilo rottend vlees uit slagerij die twee jaar leegstaat: “Het bloed kwam vanonder de koelkast­deur”

  Ze zijn wel wat gewoon bij schoonmaakbedrijf Johfra Cleaning, maar hun opdracht van deze week is toch een van de strafste die ze al binnenkregen. Vier collega’s haalden er meer dan 1.000 kilo rottend vlees uit een slagerij in Zwevegem. De slagerij staat al twee jaar leeg, maar werd pas recent failliet verklaard. “De stank is niet te harden”, zegt Jeffrey Jaumain. “Maar voor ons is dit echt een leuke opdracht, met veel uitdaging. We zeiden het maandag nog tegen elkaar: Sinterklaas komt extra vroeg dit jaar.”
 2. Claxonneren naast politiekantoor om echtgenote uit café te krijgen: nooit een goed idee met 
1,29 promille in het bloed
  Sint-Gillis-Waas/Vrasene/Sint-Niklaas

  Claxonne­ren naast politiekan­toor om echtgenote uit café te krijgen: nooit een goed idee met 1,29 promille in het bloed

  Claxonneren vlak naast een politiebureau als je een glas te veel op hebt: nooit een goed idee. Dat ondervond een man uit Vrasene die vanuit zijn geparkeerde wagen luid toeterend zijn treuzelende vrouw aanspoorde om een café in Sint-Gillis-Waas te verlaten, en zo zelf de agenten alarmeerde. Het leverde hem een boete en een rijverbod op.