Roel Van Giel, voorzitter van huisartsenvereniging Domus Medica, vreest dat het onhaalbaar wordt om het huidige testbeleid deze herfst en winter aan te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Roel Van Giel, voorzitter van huisartsenvereniging Domus Medica, vreest dat het onhaalbaar wordt om het huidige testbeleid deze herfst en winter aan te houden. © BELGA

“Zo veel testen: dat houden huisdokters niet vol”: Domus Medica wil dat strategie grondig wordt bijgestuurd

“Er is gewoon te snel versoepeld. Door het mondmasker opnieuw uit te breiden en de coronapas te verplichten voor horeca en cultuurplekken is er een veel betere kans om de voorspelde vierde golf in bedwang te houden.” Zo klinkt het bij Domus Medica, de grootste huisartsenvereniging van het land, waar men tegelijk wél een grondige herziening van de huidige teststrategie eist: “Want momenteel moeten huisartsen gewoon te veel overbodige coronatesten uitvoeren”, aldus Domus Medica-voorzitter Roel Van Giel.

9 reacties

 • Martine Leemans

  2 weken geleden
  Er zijn niet te weinig huisartsen en tandartsen maar wel te weinig goede huisartsen en goede tandartsen
 • Veronica Voorhelst

  3 weken geleden
  wij geraken niet aan een andere huisarts of tandarts als we willen veranderen mijn tandarts is al enkele jaren geleden verdwenen, ik weet niet wat of hoe, maar hij heeft geen opvolger aangeduid. Nu ben ik eindelijk aan een nieuwe geraakt, na bijna 5 jaar.
 • HUS JOZEF

  3 weken geleden
  Heb ergens gelezen dat testgoeroe Goossens ' gestopt ' was met testen het klopt dus weer van geen kanten .
 • Patrick Decock

  3 weken geleden
  Vroeger kon je altijd op uw dokter rekenen en werden goede afspraken gemaakt, nu ? Als je geen afspraak maakt geraak je er niet bij en gebeurt er iets achter de uren dan komt hij niet af of tegen zijn zin. Wees eerlijk het is er zeker niet op verbetert, als beide partyen water in hun wijn zouden doen dan zou het al veel beter gaan. Waar is de tijd van toen?
 • Walter Van Criekinge

  3 weken geleden
  Dat ze nu eens stoppen met hun overdreven testen want dat heeft zo goed als geen nut meer.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?