BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Zo veel kostte een huis of appartement vorig jaar

WonenVorig jaar is een recordaantal vastgoedtransacties afgesloten in België. Dat blijkt uit de Notarisbarometer, die gebaseerd is op de ondertekende compromissen. De prijzen van zowel de woonhuizen als de appartementen stegen vorig jaar met 2,5 procent. De notarissen verwachten nu een periode van prijsstabilisatie, zegt woordvoerder Bart van Opstal.

11 reacties

  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    Waarom wordt er nooit in prijs per vierkante meter gerapporteerd? Een appartement op een hoger gelegen verdieping is soms lager van prijs. Het penthouse is dan weer duurder. Welke prijzen? Nieuwbouw? Renovatieproject?
  • Miel Marie

    5 jaar geleden
    Waar en welk appartement kan je nog kopen voor 220.268 euro?
  • Jan hertogs

    5 jaar geleden
    Tjien....pas nieuw appartement gekocht...normaal eentje...300000, waar zitten die goedkope woningen? of zijn het de krotten?
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Hoe de mensen dat allemaal kunnen betalen is me een raadsel, ik heb in mijn loopbaan goed verdient, maar zulke dure dingen aankopen neen hoor ! En neen ik huur niet ik heb een eigen klein huisje.
  • Emiel Vandeplas

    5 jaar geleden
    Onafhankelijke studie wordt dit toch genoemd ?
  1. Deze drie Vlamingen leven zonder gsm: “Als ik ergens kom waar je alleen kan parkeren door te sms’en, dan betaal ik niets. De eventuele boete neem ik er dan wel bij”
    PREMIUM
    53

    Deze drie Vlamingen leven zonder gsm: “Als ik ergens kom waar je alleen kan parkeren door te sms’en, dan betaal ik niets. De eventuele boete neem ik er dan wel bij”

    In tijden waarin zelfs hippe vogels als Billie Eilish hun smartphoneverslaving proberen te bezweren, zijn er ook nog steeds mensen die erin slagen in leven te blijven zónder een mobiele telefoon. Wij spraken er drie. “Tuurlijk lachen ze met mij. Maar ik zie op restaurant jonge koppeltjes die naar hun smartphone kijken in plaats van in elkaars ogen en dan lach ík.”
  2. Weyts (N-VA) neemt extra maatregelen om lerarentekort aan te pakken, coalitiepartner CD&V is kritisch: “Een echte langetermijnvisie ontbreekt”
    UPDATE
    67

    Weyts (N-VA) neemt extra maatrege­len om lerarente­kort aan te pakken, coalitie­part­ner CD&V is kritisch: “Een echte langeter­mijn­vi­sie ontbreekt”

    Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft een nieuw pakket maatregelen klaar om het lerarentekort, dat op recordhoogte staat, aan te pakken. Er komen meer mogelijkheden voor ‘gastleraren’, bedrijven zullen werknemers kunnen uitsturen naar het onderwijs en startende leerkrachten moeten sneller rechten kunnen opbouwen. Coalitiepartner CD&V vindt het goed dat er nieuwe maatregelen komen, maar mist een “echte langetermijnvisie”.