Volledig scherm
© Baert

Zo’n 3.000 klimaatspijbelaars brengen krachtige boodschap in Brussel: “Er is geen planeet B”

In Brussel zijn ongeveer 3.000 scholieren opgedaagd om te spijbelen voor het klimaat. Volgens de beweging ‘Youth For Climate’ zetten Belgische politici zich te weinig in voor een ambitieus klimaatbeleid. De leerlingen zeggen vanaf nu elke donderdag te willen spijbelen voor het klimaat, tot politici tonen dat ze meer willen doen voor het klimaat. De protestactie is inmiddels afgelopen en liep niet helemaal zoals gepland: de klimaatspijbelaars trokken een mars op gang door de hoofdstad, hoewel daar geen toestemming voor was.

 1. Een seksspeeltje of medisch apparaat? Hof van beroep beslist vandaag in zedenzaak van uroloog Bo Coolsaet

  Een seksspeel­tje of medisch apparaat? Hof van beroep beslist vandaag in zedenzaak van uroloog Bo Coolsaet

  “Een toestel dat als seksspeeltje wordt verkocht.” Zo omschrijft de advocate van het toen minderjarige slachtoffer het vibrerend apparaat waarmee uroloog Bo Coolsaet (81) haar blaaspijnsyndroom wou verhelpen. Het slachtoffer diende klacht in tegen hem voor aanranding en verkrachting, wat leidde tot een celstraf van vier jaar (waarvan de helft met uitstel) in eerste aanleg. Toch bleef de uroloog tot in het hof van beroep zijn onschuld staande houden. Vandaag krijgt hij te horen of hij naar de gevangenis moet.
 2. Europese groepsvordering van ook Test Aankoop tegen Apple: “iPhones bewust trager gemaakt”

  Europese groepsvor­de­ring van ook Test Aankoop tegen Apple: “iPhones bewust trager gemaakt”

  De Europese consumentenorganisatie Euroconsumers, waartoe ook Test Aankoop behoort, klaagt Apple aan voor ongeveer 180 miljoen euro in vier Europese landen. Woensdag wordt in België en in Spanje een groepsvordering ingediend, zegt Test Aankoop, de volgende weken gebeurt hetzelfde in Italië en Portugal. Het Amerikaanse technologiebedrijf zou opzettelijk de prestaties van de batterijen van oudere iPhone 6-modellen hebben vertraagd door middel van software-updates. Dit om gebruikers te verleiden een nieuwe iPhone te kopen.
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend