Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) in gesprek met Daimy Van den Eede
Volledig scherm
Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) in gesprek met Daimy Van den Eede © Photo News/HLN LIVE

Zo’n 2.500 reizigers keerden besmet terug van reis: “En zij kunnen Britse variant meebrengen”

Zowat 2.500 mensen zijn na de kerstvakantie met een coronabesmetting teruggekeerd van hun reis in het buitenland. Dat zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven) bij HLN LIVE. “Dat is een zorg, want zij lopen het risico om de Britse variant mee te brengen.” Vooral terugkeerders uit Midden- en Oost-Europa bleken besmet. Volgens Molenberghs testte tot 13 procent van de reizigers uit die landen positief.

 1. "Komende weken maximaal 54.300 eerste vaccinaties met Pfizer-vaccin”
  25

  "Komende weken maximaal 54.300 eerste vaccina­ties met Pfi­zer-vac­cin”

  De komende weken zullen in België wekelijks maximaal 54.300 Pfizer-vaccins voor een eerste vaccinatie kunnen toegediend worden. Dat blijkt uit cijfers die de taskforce vaccinatie vandaag vrijgegeven heeft. De cijfers zijn gebaseerd op de geplande leveringen door Pfizer en de keuze om een tweede vaccinatie tijdig te kunnen toedienen. Er wordt ook een beperkte strategische stock aangelegd uit voorzorg, als leveringen bijvoorbeeld niet zouden doorgaan of er iets misloopt met een transport.
 2. Bredere testing en verbod op buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder 13 jaar in zes Noord-Limburgse gemeenten
  Noord-Limburg

  Verbod op buiten­school­se activitei­ten voor kinderen onder 13 jaar in Noord-Lim­burg

  Uit voorzorg heeft de Limburgse gouverneur Jos Lantmeeters in overleg met de lokale burgemeesters beslist om alle buitenschoolse activiteiten (inclusief kampen) voor kinderen onder 13 jaar binnen de Eerstelijnszone Noord-Limburg (Hamont-Achel, Lommel, Pelt, Peer, Hechtel-Eksel en Bocholt) voorlopig stop te zetten, dit ten minste tot en met vrijdag 12 februari 2021. Deze beslissing moet lokaal de verspreiding van het coronavirus tegengaan.
 3. Slangen op maandag. “Niet de hele joodse gemeenschap maakt het te bont: een minderheid maakt het de meerderheid moeilijk”
  PREMIUM
  29

  Slangen op maandag. “Niet de hele joodse gemeen­schap maakt het te bont: een minderheid maakt het de meerder­heid moeilijk”

  Afgelopen weekend heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever het record 'op eieren lopen' op scherp gesteld. Vanuit de imposante Mechelse Nekkerhal werd zijn nieuwjaarsspeech gestreamd naar de thuiszittende militant. Met de grootst mogelijke voorzichtigheid maakte De Wever enkele pirouettes rond de affaire-Kucam en de rol van goudhaantje Theo Francken in de affaire.
 1. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech

 2. Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift
  Play

  Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift