Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Zo laag is de pakkans in Belgisch verkeer: ruim 58.000 kilometer onder invloed rijden voor je betrapt wordt

Federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil het rijbewijs met punten niet invoeren omdat de pakkans in ons land te laag is, zo zei hij vanmiddag. Verkeersveiligheidsinstituut Vias berekende voor het eerst hoe groot die pakkans nu gemiddeld is in ons land. En de cijfers zijn hallucinant laag: zo kunnen bestuurders in België in principe gemiddeld 58.596 kilometer afleggen onder invloed vooraleer ze betrapt worden bij een controle. En zonder gordel kan je maar liefst 110.000 kilometer afleggen voordat de politie je staande houdt.

95 reacties

 • medard albrechts

  3 jaar geleden
  misschien een speciale camera ontwikkelen die dronken chauffeurs detecteert
 • Danil Tasevski

  3 jaar geleden
  Helemaal mee akkoord: "Als 25 procent van de accidenten veroorzaakt worden door dronken chauffeurs, dan wordt 75 procent van de accidenten veroorzaakt door de 'nuchtere' mensen. Dus nuchtere mensen veroorzaken 3 keer meer ongelukken dan zatte?!
 • luc verschraegen

  3 jaar geleden
  in het weekend zijn wij veel op de baan en ben ik al regelmatig tegengehouden voor controle. In zoverre dat ik het stilaan beu wordt en er over na denk om gewoon thuis te blijven.
 • Kirsten Hershe

  3 jaar geleden
  De pakkans in België is quasi nihil en dan durf je te beweren dat men in Wallonië menselijker zijn @ Raoul Rouma? Schaam u, diep rood moet jij u schamen. Er is nooit of te nimmer een geldend excuus om dronken, te snel, zonder gordel of met de gsm in de hand te rijden. Was me dat nu! Neem een voorbeeld aan onze buurlanden, om de haverklap grote controles. En het klopt, ik rij reeds 30 jaar en ben welgeteld 3 keer op controle gestoten.
 • Peter Nols

  3 jaar geleden
  Raoul Rouma ben jij de laatste 10 jaar nog eens in Wallonië geweest?
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw