De kerncentrale van Tihange (Hoei) in de provincie Luik.
Volledig scherm
PREMIUM
De kerncentrale van Tihange (Hoei) in de provincie Luik. © ANP

Zo kijkt Nederland naar ons dreigend stroomtekort: “Plotseling is België een soort rampgebied geworden, waar alles uit de kast moet worden gehaald”

de VolkskrantZes van de zeven Belgische kerncentrales zijn buiten dienst: ongekende stroomschaarste die leidt tot ongekende noodmaatregelen. Stroomboten, snelwegen zonder verlichting, minder wasjes draaien en éénpansgerechten serveren. Gelukkig is er sinds enkele weken een mooie nieuwe app, die veel ­ongemak kan voorkomen. Daarop kunnen de Belgen zien of ze de komende zeven ­dagen stroom hebben. Een soort Buienradar voor stroomstoringen dus.

76 reacties

 • Achmed Chokri

  3 jaar geleden
  Goedwerkende mechanisch/analoge elektriciteitsmeters verplicht vervangen door digitale elektriciteitsmeters, die ze van op afstand kunnen uitlezen? Wel, ze kunnen ze ook van op afstand in- en uitschakelen.... Dit alles kadert perfect in hun afschakelingsplan. De elite hun meter blijft draaien terwijl de uwe uitgeschakeld wordt.
 • Piet Flament

  3 jaar geleden
  Plotseling ???? De Nederlanders hebben de laatste jaren blijkbaaar niet veel zuidwaarts gekeken .
 • Chris Devlaeminck

  3 jaar geleden
  De Nederlanders hebben voor 100% gelijk.
 • mario vermeersch

  3 jaar geleden
  wedden dat alle kerncentrales terug werken in de lente volgend jaar.
 • Geert Baert

  3 jaar geleden
  Belgistan is een soort banenrepubliek zoals zijn vroegere kolonie Kongo, waar eerst de zakken van de politiekers moeten gevuld worden via allerlei commissies waarin ze zetelen. Van een lange termijn visie hebben dit zootje nog nooit gehoord, laat staan er naartoe gehandeld. En het gaat hem hier niet alleen om elektriciteit, maar ook wegeninfrastructuur, waterhuishouding, rioleringen,.....enz.
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Donderwolken boven Antwerps Toneelhuis: directie zet stap opzij na negatief subsidieadvies
  PREMIUM
  Antwerpen

  Donderwol­ken boven Antwerps Toneelhuis: directie zet stap opzij na negatief subsidiead­vies

  Het loopt allesbehalve lekker in het Toneelhuis. Het bekende Antwerpse stadstheater dreigt niet alleen zijn subsidies te verliezen na een negatief advies. Nu zet ook de nieuwe directie een stap opzij. Wegens ziekte, luidt het officieel. Opvallend: de artiesten nemen nu tijdelijk het roer over. “Niet alleen onze artistieke werking maar ook de jobs van 70 vaste en minstens evenveel tijdelijke medewerkers zijn in gevaar”, aldus acteur Tom Dewispelaere maandagavond op een persconferentie in de Bourlaschouwburg.