Bovenaan de demonstratie in Amsterdam, onderaan in Gent.
Volledig scherm
Bovenaan de demonstratie in Amsterdam, onderaan in Gent. © EPA/VDS

Zo kan het ook: protest tegen Amerikaans politiegeweld met mondmaskers én social distance in Gent

Dat het protest tegen het politiegeweld in de Verenigde Staten ook op een coronaveilige manier kan, is gisteren bewezen op het Sint-Pietersplein in Gent. Daar kwam een 500-tal mensen samen om actie te voeren. Een heel verschil met de massademonstratie in Amsterdam. Daar werd gisteren géén veilige afstand gehouden en dat leidde tot flink wat verontwaardiging.

18 reacties

 • Guy Van Becelaere

  2 jaar geleden
  Dit staat in het draaiboek geschreven van de elite om linkse dictaturen overal in de wereld te implementeren maar ze hebben naïeven en blinden nodig om dit te realiseren . Maar de betogers van nu die hun hoofd zal als het zover is eerst afgekapt worden !! Want een dictatuur duld geen betogingen meer daar zijn voorbeelden genoeg van
 • Alfons Vanacker

  2 jaar geleden
  @Lea Vanginst, zware beschuldigingen hebben zware bewijzen nodig. Kun je die aub delen daar niemand ze heeft.
 • Walther Temmerman

  2 jaar geleden
  Is en blijft een overtreding van het samenscholingsverbod. Weeral treed politie Gent niet op. Waarom zou de gewone burger nog moeten luisteren?
 • karin verwimp

  2 jaar geleden
  Alsof Trump daar van wakker gaat liggen dat er hier tegen het politiegeweld geprotesteerd wordt. Ik zou veel liever eens de cijfers zien inzake het aantal politiemensen die in de USA elk jaar in de kliniek of op het kerkhof belanden door al die "sukkelaars" Ik denk dat er veel hele grote ogen gaan trekken!
 • Karl Debaene

  2 jaar geleden
  omdat ze met te weinig waren...
 1. Greet De Keyser vanuit de VS, waar geweld met nog meer geweld wordt beantwoord: “Op momenten als deze verwachten de Amerikanen steun van hun president”
  PREMIUM

  Greet De Keyser vanuit de VS, waar geweld met nog meer geweld wordt beantwoord: “Op momenten als deze verwachten de Amerikanen steun van hun president”

  Zes dagen van woede, protest, vernielingen en plunderingen tegen het misbruik van geweld bij de Amerikaanse politie heeft vooral duidelijk gemaakt dat dit niet zomaar zal verdwijnen. In 21 staten is de Nationale Garde ingezet, maar onze VS-expert Greet De Keyser zag hoe ook zij niet konden verhinderen dat de protestmarsen op de meeste plaatsen ontaarden in geweld. Wat kan president Donald Trump doen om dit te stoppen: slaan of zalven? En wie zijn de demonstranten?
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 3. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.