Onder meer Salah Abdeslam heeft de gerechtszaal verlaten uit protest.
Volledig scherm
Onder meer Salah Abdeslam heeft de gerechtszaal verlaten uit protest. © BELGA

Zitting terreurproces even geschorst door “misverstand”: 2 beklaagden dagen niet meteen op na pauze, 5 anderen verlaten gerechtszaal uit protest

Het proces over de aanslagen in Brussel en Zaventem wordt hervat, mét de twee beschuldigden in de beschuldigdenbox die eerder op de dag niet het voorbeeld hadden gevolgd van hun vijf andere medebeschuldigden. Bij de verdediging viel te horen dat de twee wel degelijk wilden terugkeren, maar dat er een “misverstand” was. De vijf anderen hadden de gerechtszaal verlaten uit protest tegen de “vernederende" veiligheidsvoorwaarden.

  1. Kerstverlichting als ontsteking voor bommen in Zaventem: “Als je op de knop duwde, ontstond er een vonk die de bom deed ontploffen”
    PREMIUM

    Kerstver­lich­ting als ontsteking voor bommen in Zaventem: “Als je op de knop duwde, ontstond er een vonk die de bom deed ontploffen”

    Op dag twee van het terreurproces over de aanslagen in Brussel is het woord aan de procureurs gegeven. In drie dagen lezen ze nauwgezet maar liefst 468 pagina’s voor, een bondige samenvatting van het hele dossier. Het openbaar ministerie beschreef hoe spijkers en bouten op Zaventem talloze slachtoffers maakten, en over hoe kerstslingers werden gebruikt als ontstekingsmechanisme in de bommen.