Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Geert De Rycke

Zijn sommige varianten de vaccins te slim af? Al uw vragen over varianten en vaccinaties beantwoord

De Zuid-Afrikaanse variant is het zorgenkind van onze vaccinatiestrategie. De huidige vaccins beschermen mogelijk minder goed tegen de versie van het coronavirus dat recentst voet aan wal zette in ons land. Maar betekent dat dan dat onze bestelde vaccins waardeloos zijn? En hoelang duurt het om de inentingen opnieuw op punt te zetten? Viroloog Johan Neyts (KU Leuven) beantwoordt uw vragen.

27 reacties

 • Jean Vangronsvelt

  1 jaar geleden
  De wereld heeft een vaccin en plan A is gelukt nu is plan B aan de beurt met varianten en zo blijft de biologische oorlog voortduren en dat hebben we te danken aan de linksen die ons voor de gek houden.
 • Gaston Foubert

  1 jaar geleden
  Volgens een Franse gerenommeerde wetenschapster zijn die varianten net ontstaan door de vaccinatie. Maar als je tegen het vaccin bent wordt je geblokt op alle sociale media, zelf ondervonden door haar interview te publiceren. Dit is ook nergens meer terug te vinden waar ze ook zelf voor gevreesd heeft. En dat zal hier ook alweer het geval zijn vrees ik.
 • Paul Van Eenoo

  1 jaar geleden
  Iedere dag krijgen we de cijfers omtrent aantal positieve corona tests, ziekenhuisopnames en overlijdens. Ik zou graag ook eens de cijfers (per week) zien over het aantal effectief geleverde vaccins tegenover het aantal bestelde/beloofde vaccins voor België, met de groepsaankoop van Europa, liefst per firma...
 • Albert Gysels

  1 jaar geleden
  marianne torfs, ik ben geen complotdenker maar heb wel een verslag van de Wereldbank op mijn pc staan waarop vermeld staat inzake Covid-19 2 maart 2025 end program, Project ID = P173789
 • Ronald Cardinald

  1 jaar geleden
  Als je je mening geeft ben je een complotdenker
 1. Open Vld dient wetsvoorstel in voor een federale kieskring, ook Groen voorstander
  Play
  318

  Open Vld dient wetsvoor­stel in voor een federale kieskring, ook Groen voorstan­der

  Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert en partijgenoot Patrick Dewael dienen een wetsvoorstel in om een federale kieskring in te voeren. Dat schrijft ‘De Standaard’ vrijdag. Bij HLN LIVE legt Lachaert uit hoe 20 van de 150 zetels in de Kamer ingevuld worden door nationale kandidaten en waarom de Vlaamse liberalen met het voorstel komen: “Stel dat Bart De Wever een alternatief wil maken voor het land, kan niemand buiten Antwerpen op hem stemmen.”
 2. Kinderen onwel na meldingen over ‘needle spiking’ op tienerfestival in Hasselt: “Links viel iemand flauw, rechts viel iemand flauw. Het was heel akelig”
  Play
  Hasselt

  Kinderen onwel na meldingen over ‘needle spiking’ op tienerfes­ti­val in Hasselt: “Links viel iemand flauw, rechts viel iemand flauw. Het was heel akelig”

  Alle kinderen die zijn opgenomen nadat ze gisteravond onwel werden op het tienerfestival We R Young, mochten ‘s avonds nog het ziekenhuis verlaten. Het festival werd stilgelegd na verschillende meldingen van ‘needle spiking’. Er zou paniek ontstaan zijn onder de jonge festivalgangers, waarna de medische diensten werden overstelpt door jongeren met klachten van hyperventilatie. “Bij een aantal van hen zijn er sporen vastgesteld van wondjes die kunnen wijzen op eventuele naaldverwonding”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA). “Het is nu afwachten om te zien of de verwondingen door naalden komen”.