Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Geert De Rycke

Zijn sommige varianten de vaccins te slim af? Al uw vragen over varianten en vaccinaties beantwoord

De Zuid-Afrikaanse variant is het zorgenkind van onze vaccinatiestrategie. De huidige vaccins beschermen mogelijk minder goed tegen de versie van het coronavirus dat recentst voet aan wal zette in ons land. Maar betekent dat dan dat onze bestelde vaccins waardeloos zijn? En hoelang duurt het om de inentingen opnieuw op punt te zetten? Viroloog Johan Neyts (KU Leuven) beantwoordt uw vragen.

27 reacties

 • Jean Vangronsvelt

  3 maanden geleden
  De wereld heeft een vaccin en plan A is gelukt nu is plan B aan de beurt met varianten en zo blijft de biologische oorlog voortduren en dat hebben we te danken aan de linksen die ons voor de gek houden.
 • Gaston Foubert

  3 maanden geleden
  Volgens een Franse gerenommeerde wetenschapster zijn die varianten net ontstaan door de vaccinatie. Maar als je tegen het vaccin bent wordt je geblokt op alle sociale media, zelf ondervonden door haar interview te publiceren. Dit is ook nergens meer terug te vinden waar ze ook zelf voor gevreesd heeft. En dat zal hier ook alweer het geval zijn vrees ik.
 • Paul Van Eenoo

  3 maanden geleden
  Iedere dag krijgen we de cijfers omtrent aantal positieve corona tests, ziekenhuisopnames en overlijdens. Ik zou graag ook eens de cijfers (per week) zien over het aantal effectief geleverde vaccins tegenover het aantal bestelde/beloofde vaccins voor België, met de groepsaankoop van Europa, liefst per firma...
 • Eugene Gysels

  3 maanden geleden
  marianne torfs, ik ben geen complotdenker maar heb wel een verslag van de Wereldbank op mijn pc staan waarop vermeld staat inzake Covid-19 2 maart 2025 end program, Project ID = P173789
 • Ronald Cardinald

  3 maanden geleden
  Als je je mening geeft ben je een complotdenker
 1. Bo Van Spilbeeck doet temperatuur stijgen in De Omgekeerde Wereld: "Kom straks maar eens naar mijn loge"
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Bo Van Spilbeeck doet tempera­tuur stijgen in De Omgekeerde Wereld: "Kom straks maar eens naar mijn loge"

 2. Miss Israël draagt jurk gemaakt uit... mondmaskers!
  Play

  Miss Israël draagt jurk gemaakt uit... mondmas­kers!