Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Zijn neuswissers voor coronatesten schadelijk voor uw gezondheid? Video onthult probleem, FAGG voert onderzoek

Hoe veilig zijn de neus- en keelwissers die al maanden gebruikt worden om coronatesten af te nemen? Uit een veiligheidstest blijkt dat minstens één wisser schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het gaat om een veelgebruikte, Chinese wisser. Bekijk hier de opnames van de veiligheidstest: onder speciaal licht is te zien hoe de wisser op een zwart doekje honderden witte deeltjes achterlaat, nadat hij een aantal keer heen en weer is gewreven.

47 reacties

 • hilde dehoux

  1 jaar geleden
  Ken mensen met die stokken te keuteren in de neus een hun geur vermogen aangetast zijn ook en ook weken verkouden zijn ook .Steekt ook in hun sinussen zo moesten van kotsen en mottig van zijn kort daarna
 • Patrick Delaunoy

  1 jaar geleden
  Neus goed snuiten na de test en alle nylon eruit. Opgelost.
 • Lisette Theunis

  1 jaar geleden
  Het virus kwam uit China; de goedkope maskertjes, stokjes en andere beschermingsmiddelen ook. We zijn verslaaft geraakt aan allerhande goedkope dubieuze goederen uit de lageloonlanden. Waar is de tijd gebleven dat we degelijke kwalitatieve hoogstaande producten nog hoog in het vaandel droegen..
 • Freddy Van Groens

  1 jaar geleden
  Wanneer gaan ze is leren dat China enkel goedkoop rommel leveren? De meest voorkomende goederen van China zijn niets weer! Kan Europa niet eigen degelijk materiaal niet meer maken? Of is het enkel groot gewin van belang?
 • nicole desseyn

  1 jaar geleden
  Daar gaan ze niet mee in mijne neus koteren
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.