Biostatisticus Geert Molenberghs (links) en Frank Vermassen, hoofdarts van het UZ Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Biostatisticus Geert Molenberghs (links) en Frank Vermassen, hoofdarts van het UZ Gent. © Joel Hoylaerts / Wouter Maeckelberghe

Zijn de nieuwe coronamaatregelen streng genoeg om een totale lockdown te vermijden? Experten leggen uit

Het Overlegcomité heeft uiteindelijk toch hardere maatregelen genomen, maar zullen die volstaan om het aantal coronabesmettingen drastisch naar beneden te halen? Is dit pakket verstrengingen voldoende om de druk op onze ziekenhuizen te doen dalen? Of moeten we nog altijd vrezen voor een totale lockdown? Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven) en Frank Vermassen, hoofdarts van het UZ Gent, laten hun licht op de zaak schijnen.

15 reacties

 • phil smedts

  1 jaar geleden
  @Catherine MISTIAEN Je moet niet doodsbang zijn, maar gewoon logisch nadenken en daarnaar handelen.
 • willy verbeeck

  1 jaar geleden
  Stop nu toch eens met al dat gereis, tot tenminste deze pandemie voorbij is!
 • Catherine Mistiaen

  1 jaar geleden
  Ik heb motivatie nodig. Ik ben 2x gevaccineerd en allerminst gemotiveerd voor al die maatregelen. Weet u waarom? Omdat ik niet bang genoeg ben. Abstracte informatie zoals cijfers, statistieken en percentages zijn leuk om te zien, maar niet angstaanjagend. Covid-zieken die zieltogend in bed liggen, die zich de longen uit het lijf hoesten, zieken die nog thuis zijn: wat gebeurt er thuis, alvorens ze op IC belanden? Ik heb motivatie nodig, want angst in deze context, is de beste motivatie.
 • Gaston Miar

  1 jaar geleden
  Het enige probleem is gebrek aan gezond verstand. Ook van de overheid. Met halve maatregelen kom je er niet.
 • Jean Donny

  1 jaar geleden
  Mensen gebruik jullie gezond en leg jullie zelf strengere regels op dan het Vivaldi misbaksel voorstelt, enkel zo gaan we uit de ellende geraken. Collectieve verantwoordelijkheid van iedereen.