Hoe vegan zijn de coronavaccins?
Volledig scherm
Hoe vegan zijn de coronavaccins? © Getty Images/iStockphoto

Zijn de coronavaccins vegan? Wetenschapsjournalist Martijn Peters beantwoordt uw vaccinatievragen

Almaar meer millenials kiezen resoluut voor een vegan levensstijl. Dat betekent dat ze zoveel mogelijk wreedheid en uitbuiting tegenover dieren uit hun leven bannen, of dat nu in functie van voeding, kledij of andere doeleinden is. Maar hoe zit dat met de coronavaccins, zijn die vegan? En werden die zoals andere geneesmiddelen eerst getest op dieren? We vroegen het aan wetenschapsjournalist Martijn Peters en veganisten Laurence Uvin en Bo.

  1. De Sutter acht compromis over defensiebudget nog mogelijk, De Croo pleit voor diepere Europese defensiesamenwerking
    Play

    De Sutter acht compromis over defensie­bud­get nog mogelijk, De Croo pleit voor diepere Europese defensiesa­men­wer­king

    Vicepremier Petra De Sutter (Groen) denkt dat er binnen de regering nog een compromis kan worden gevonden over het toekomstige defensiebudget. Dat zegt ze vanuit het Zwitserse Davos. “We hebben decennialang onze defensie laten verkommeren, en net zoals andere landen te weinig geïnvesteerd. Nu zitten we plots in een nieuwe realiteit. Het terug opbouwen van het leger is noodzakelijk”, aldus de vicepremier. Premier Alexander De Croo (Open Vld) vindt dan weer dat de Europese landen hun defensie-investeringen meer moeten coördineren.