Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Zij zijn wél blij na het klimaatakkoord: “Nu gaat de markt echt beginnen rollen”

Een vergroening van het wagenpark tegen 2029, in 2026 enkel nog maar elektrische warmtepompen, en wie na 2023 een energieslurpende woning koopt, moet die verplicht renoveren. Zo wil de Vlaamse regering de CO2-uitstoot tegen 2030 met liefst 40 procent verminderen. Een ambitieus akkoord, waarna deze mensen alvast een vreugdekreet sloegen. “Ein-de-lijk een concrete maatregelen met een deadline. Al 20 jaar lang staan we te brullen dat dit de toekomst is”, klinkt het unisono. 

102 reacties

 • Pieter martens

  3 maanden geleden
  massa is kassa.
 • Philippe Vanbelleghem

  3 maanden geleden
  de handelaars in deze eco producten zijn de winnaars , benieuwd hoeveel jobs dit zal kosten in de andere sectoren. Europa maakt ons bankroet !
 • jaak Peeters

  3 maanden geleden
  Het klimaat heeft twee aspecten: ten eerste de astrofysische factoren en daar kunnen mensen niets, maar dan ook niets aan doen. Ten tweede: het milieu, en dat is veel en veel omvattender dan alleen maar die uitstoot waar sommigen warm van worden. Laat iedereen al eens beginnen met te schrappen wat niet echt nodig is: reizen, dure auto's, nutteloze hebbedingetjes...En vervolgens installeren we kernenergie, want onze beschaving kan niet zonder energie.
 • Luc Brouckaert

  3 maanden geleden
  Dat de groenen maar een flinke bom geld doneren aan het OCMW. Het zal hard nodig zijn. Hoe groener het milieu, hoe armer de bevolking. Hierdoor daalt nog eens de koopkracht, en valt gelijk de economie stil. Als het al zo lang duurt, zullen er in 2024 ongemeen harde klappen uitgedeeld worden.
 • Jean De Maeseneer

  3 maanden geleden
  Al 50 jaar sta ik te brullen dat thermische isolatie het belangrijkste deel van de oplossing is. Isolatie vergt geen bewegende structuren zoals alle vormen van energie-opwekking en rendeert onmiddellijk. Thermische isolatie verslijt niet en is dus onbeperkt houdbaar.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.