Lukas Van Renterghem, Ida Boonen, Andy Luyten en Erik Curvelier vieren Kerstmis dit jaar noodgedwongen alleen.
Volledig scherm
PREMIUM
Lukas Van Renterghem, Ida Boonen, Andy Luyten en Erik Curvelier vieren Kerstmis dit jaar noodgedwongen alleen. © Photonews

Zij vieren kerst noodgedwongen in hun eentje: “Jammer, maar geen boete van 1.750 euro riskeren”

Alleenstaanden mogen met kerstavond of op kerstdag hun twee contacten tegelijk inviteren aan de feestdis. Maar de puzzel laat zich niet overal zo makkelijk leggen, met als gevolg dat er aan nogal wat kersttafels straks maar één stoel zal staan. Hoe gaan ze daarmee om? Deze vier singles maken er toch het beste van. "Ik heb één ding plechtig beloofd aan mezelf: ik ga niét zielig zijn."

38 reacties

 • Rachel Janssens

  2 maanden geleden
  Polarisatie viert hoogtij. Mensen moeten dringend terug tot het essentiële komen. Is het zo erg om eens Kerst en Oud met minder mensen te vieren? Of een jaar niet te kunnen reizen of groots te feesten? Enig idee hoeveel mensen er zijn die echte eenzaamheid kennen. Dag na dag, jaar na jaar. Eenzaam met alle feestdagen, hun verjaardag inbegrepen en daarbovenop elke dag een dag van eenzaamheid. 
 • Gerits Hilde

  2 maanden geleden
  Als alleenstaande 60 plusser vind ik het helemaal niet zo erg. Normaal vieren we het met het ganse gezin, maar dit jaar niet. Ik drink een lekker wijntje, ga bij het plaatselijk restaurant een feest maaltijd afhalen. We facetimen met elkaar en een avondje Netflix met m’n hond naast mijn zij. Zo erg vind ik dit niet.
 • Danny De Bock

  2 maanden geleden
  Ik ben zelf single , voor oudjaar bestel ik me een luxe fruit de mer met een goeie fles champagne voor mezelf, veilig genieten maar :-)
 • Rudi Met den Ancxt

  2 maanden geleden
  Het zal een uitzondering blijken
 • DANY vandekerkhove

  2 maanden geleden
  Vier al meer dan 10 jaar kers en nieuwjaar alleen met mijn hondje ik ben 72jaar het zijn voor .mij dagen zoals al andere dagen.
 1. Steven Van Gucht: “FFP2-masker niet nodig om te beschermen tegen nieuwe varianten, afstand houden belangrijker”

  Steven Van Gucht: “FFP2-mas­ker niet nodig om te beschermen tegen nieuwe varianten, afstand houden belangrij­ker”

  Er werden in ons land al 91 gevallen van de Britse coronavariant en 7 besmettingen met de Zuid-Afrikaanse vastgesteld. Dat zei viroloog Steven Van Gucht op de persconferentie van het Nationale Crisiscentrum. “Dit aantal zal de komende dagen ongetwijfeld verder toenemen. We moeten dan ook de gekende maatregelen blijven toepassen in de strijd tegen deze nieuwe varianten", klinkt het.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis