Op een gemiddelde werkdag was vorig jaar 13,52 procent van de poetshulpen afwezig wegens ziekte.
Volledig scherm
Op een gemiddelde werkdag was vorig jaar 13,52 procent van de poetshulpen afwezig wegens ziekte. © Shutterstock

Ziekteverzuim bij poetshulpen hoger dan ooit

Het ziekteverzuim van poetshulpen voor een dienstenchequebedrijf blijft jaar na jaar stijgen. Op een gemiddelde werkdag was vorig jaar 13,52 procent van hen afwezig wegens ziekte. Van alle sectoren die het sociaal secretariaat Securex onderzocht, bleken alleen de technici in het vrij onderwijs nog meer afwezig te zijn op het werk (16 procent). Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.

 1. ONZE OPINIE. We wisten op voorhand dat we het effect van de ingrijpende maatregelen vandaag nog niet zouden zien. Geef ons dan, als dat kan, toch nog een week de kans om een nationale lockdown te vermijden
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. We wisten op voorhand dat we het effect van de ingrijpen­de maatrege­len vandaag nog niet zouden zien. Geef ons dan, als dat kan, toch nog een week de kans om een nationale lockdown te vermijden

  Aan Franstalige kant werd gisteren vurig gepleit voor strengere maatregelen. Volgens microbioloog Emmanuel André moeten we er nu maar eens een lap op geven: er zijn nog veel maatregelen mogelijk zonder te raken aan onze fundamentele vrijheden. Nochtans had iedereen wel voorspeld dat de curve deze week nog verder zou stijgen, ondanks de strengere maatregelen. Je ziet de eerste effecten pas na 10 à 14 dagen. Is het dan al nodig om morgen opnieuw een serieuze verstrenging door te voeren?
 2. ASSISEN. Zelfs zijn psycholoog snapt niet wat Roger Putseys bezielde toen hij buurman doodstak: “Deze man is geen heethoofd”
  PREMIUM

  ASSISEN. Zelfs zijn psycholoog snapt niet wat Roger Putseys bezielde toen hij buurman doodstak: “Deze man is geen heethoofd”

  Niemand begrijpt wat Roger Putseys bezield heeft, die zomerse zaterdag eind juli 2016, toen hij zijn Ikea-koksmes in de borst van buurman Luc Dams plantte. Zijn familie niet. Zijn vrienden van de kookclub niet. Die van de dansclub evenmin. Net als zijn buren en zijn huisarts. Zelfs de psycholoog die hem onderzocht niet. “Hij is allesbehalve een heethoofd.”