Volledig scherm
© Photo News

Ziekenhuizen wachten bang af: “Ofwel aan het kabbelen in heel lange staart van tweede golf, ofwel rechtstreeks naar de derde golf”

Het personeel in de ziekenhuizen wacht met een bang hartje af hoe de situatie met het coronavirus de komende weken zal evolueren. Dat zegt Margot Cloet, gedelegeerd bestuurder van Zorgnet-Icuro. De vertraging van de vaccinatiecampagne doet de spanning ook extra oplopen. "Ofwel zijn we aan het kabbelen in een heel lange staart van de tweede golf, ofwel zijn we rechtstreeks naar de derde golf aan het gaan", aldus Cloet.

12 reacties

 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Biologische leeftijd is een willekeurig criterium Kris Roelandts. Sommige van 50 zien er uit als 70 en zijn een risicopatiënt. Sommige van 70 zien er uit als 50, zijn kerngezond en geen risicopatiënt. In alle leeftijdscategorieën heb je mensen met onderliggende aandoeningen. Risico patiënten door leeftijd en/of onderliggende aandoeningen worden zo geschat op 3,5 miljoen. Ga je die opsluiten. Kinderen naar school. De andere doen de boodschappen, regelen alles voor hen, de fabrieken sluiten we.
 • Kristof Vermeire

  1 maand geleden
  Kris Roelandts heeft gelijk! Voor de jeugd is Corona het zwakste griepvirus ooit, 3x niezen en ze zijn genezen. 65-plussers voelen zich sterk, negeren de winkelregels, uit liefde voor hun kleinkinderen willen ze die blijven zien maar als ze besmet geraken is het de schuld van de jeugd. Bescherm de 65-plussers tegen zichzelf want als dit virus hen te pakken krijgt, dan zijn de gevolgen zwaar...
 • Peter De Sutter

  1 maand geleden
  Tja , er komt weinig of geen steun vanuit de regeringen nietwaar!
 • Arthur Morgan

  1 maand geleden
  Wacht maar tot de helft gevaccineerd is en niemand zich nog aan de regels houdt... Of toch nog wat minder dan nu.
 • Kris Roelandts

  1 maand geleden
  De enige manier om nog te verstrengen zijn specifieke maatregelen voor 65-plussers. Waar je ook komt, het zijn altijd de gepensioneerden die nog als koppel gaan winkelen. Terwijl zij het grootste risico lopen. Dus gewoon een volledige lockdown vanaf 65+, een absoluut verbod op contact met kleinkinderen en uiteraard maatregelen om hun boodschappen te leveren. Dat alleen kan vermijden dat onze ouden van dagen als vliegen blijven sterven.
 1. Vrouw trekt string over hoofd omdat ze masker moet dragen in winkel
  Play
  bizar

  Vrouw trekt string over hoofd omdat ze masker moet dragen in winkel

 2. Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren
  Play

  Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren