Beeld ter illustratie, verpleegkundige.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, verpleegkundige. © Getty Images/Uppercut RF

Ziekenhuizen roepen verplegers terug uit pensioen om personeelstekort weg te werken

Om hun personeelstekort weg te werken, schakelen ziekenhuizen gepensioneerde werknemers in om af en toe te 'depanneren'. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het is een noodzakelijke oplossing als gevolg van de hervormingen van de bacheloropleiding verpleegkunde in het academiejaar 2016-2017.

13 reacties

 • Patrick Mechels

  3 jaar geleden
  Als ik op pensioen ben hoop ik dat mijn rug nog oké is. Dat wil ik zo houden voor de rest van mijn pensioen om dan te kunnen genieten. Ik ga zeker geen risico’s nemen om ook dat nog aan mijn neus voorbij te zien gaan. Dan zorg ik enkel nog voor mijn eigen familie. Genoeg mooie momenten en feestdagen en weekenden moet missen met eigen familie.
 • Patrice De Meyer

  4 jaar geleden
  mijn overbuurvrouw heeft inArmenië verpleging gestudeerd. Maar dat diploma telt hier niet. Ze mag zelfs niet als hulp verpleegster werken. Na 6 maanden sprak zij nochtans al vloeiend Nederlands dus daaraan ligt het niet. wil ze toch als verpleegkundige aan de slag , moet ze haar studies hier helemaal opnieuw doen. Dus werkt ze nu in een supermarkt. Zo zullen er nog wel mensen zijn. Zou men niet beter dit eens aanpakken? in plaats van gepensioneerden terug te roepen?
 • ANN LIMBOS

  4 jaar geleden
  Ik heb het voorspeld: het zal zover komen dat een mobiele patiënt een minder mobiele verpleegkundige ( lees : oud en versleten ) zal moeten rondrijden in een rolstoel.
 • Martin Meuris

  4 jaar geleden
  Computer gedoe? Men moet toch ergens noteren wat er gebeurt tijdens een behandeling zeker, al goed dat het niet meer op papier is.
 • Kristine Delacourt

  4 jaar geleden
  Zijn er bij die honderdduizen werkzoekenden zo weinig verplegers?