Beeld van een protestactie van zorgpersoneel donderdag voor een ziekenhuis in Luik.
Volledig scherm
Beeld van een protestactie van zorgpersoneel donderdag voor een ziekenhuis in Luik. © AFP

Ziekenhuizen roepen in gezamenlijke mededeling om strengere lockdown: “Het is nog de énige optie”

De Belgische ziekenhuizen roepen donderdagmiddag in een gezamenlijke mededeling op om de lockdownmaatregelen te versterken. Het is volgens hen nog "de enige optie" om een ineenstorting van ons gezondheidssysteem "te beperken".

21 reacties

 • Mathieu Vangerven

  2 jaar geleden
  De overheid had vroeger beter wat meer geînvesteerd in het zorgpersoneel en dit op elk niveau. Ik zou de overheid zeker willen vragen om eens na te denken over het maximum aantal studenten dat toe gelaten is om een opleiding te volgen en om ook een betere verloning te voorzien.
 • Evy De Poorter

  2 jaar geleden
  Eindelijk gaan we in Lockdown,het moest veel vroeger geweest zijn, dan was de besmettingen veel minder! Hadden de regering eerder geluisterd naar de virologen was het nu veel minder besmettingen,kijk naar de zieken huizen,die mensen roepen al langer dat het zoniet verder kan!
 • Bernard Deplacie

  2 jaar geleden
  Er zijn nu 6000 corona patiënten wat veel is voor 125 campussen met 100 000 personeel waarvan 14000 doktoren en 45000 verpleegkundigen voor 37500 bedden in totaal. 5000 doktoren in opleiding en 18000 verpleegkundigen...  in totaal 35000 dokters actief. Er is nog potentieel..
 • Barbara Cristina

  2 jaar geleden
  Iedereen zou verplicht moeten worden om zijn handen te ontsmetten voor ze op de bus of tram stappen. Waarom kijkt niemand naar dit om? daar is de besmettings graad heel hoog zonder twijfels en sociale afstand kan er ook absoluut niet gehouden worden. 
 • Henry Pirel

  2 jaar geleden
  Hoe pijnlijk en hoe moeilijk het voor ons allemaal ook zal zijn maar de enige oplossing om de cijfers te doen verlagen is een lockdown. Gelukkig gaan wij daar niet van worden zeker niet in die donkere wintermaanden. De economie gaat er aan en indien niet nu binnen enkele weken als de dodencijfers de hoogte zullen ingaan.