Ziekenhuizen schakelen over van fase 1a naar 1b wat betekent dat dubbel zoveel bedden worden voorbehouden voor Covid-patiënten.
Volledig scherm
PREMIUM
Ziekenhuizen schakelen over van fase 1a naar 1b wat betekent dat dubbel zoveel bedden worden voorbehouden voor Covid-patiënten. © ANP

Ziekenhuizen moeten weer afdelingen sluiten: “Zo’n derde golf? Een elastiek kan je rekken maar er zit een limiet op”

Het overlegcomité wilde het wel degelijk over versoepelingen hebben, maar al snel bleek dat die er niet in zaten. Oorzaak? Amper een paar uur voor de start van het Overlegcomité raakte bekend dat er gisteren alleen al 204 ziekenhuisopnames waren op één dag. Dat nieuws, in combinatie met een oprukkende Britse variant, lokale uitbraken en ziekenhuizen die nu al aan het opschalen zijn, maakten versoepelingen onmogelijk. Wel integendeel. Over het hele land moeten de ziekenhuizen overschakelen van fase 1a naar 1b.

29 reacties

 • Johny Vermeiren

  2 maanden geleden
  En nu worden in drie gemeente kleuteronderwijzeressen gevacineerd!! Is toch genoeg en eenvoudig een mondmasker te dragen! En dus weer ouderen die moeten wachten zeker tot begin april?
 • Sven Stolk

  2 maanden geleden
  Vaccinaties? Verkiezingen moet op 1 dag en duurt langer kiezen. Vaccinaties in 1 weekend voor België idem verkiezing tempo is onmogelijk neen dat kan je voldoende vaccins aankoopt en goed plant. Antwoord hier eens op beleid waar burger genoeg van heeft ja jullie beleid is om te kotsen. Allen samen. Daarom rot op politiek anti burger visie hebben jullie.
 • Dieter Devreeze

  2 maanden geleden
  Straf dat rijke westerse landen er zelfs na een jaar niet in slagen hun ziekenhuizen robuuster te maken. Stel je eensvoor wat dit bij een echte oorlog zou geven.
 • marcel reynders

  2 maanden geleden
  pas terug uit ziekenhuis na hartoperatie. Enorme bewondering voor alle dokters en verpleegpersoneel. Chapeau voor deze mensen. hoop dat alle egoisten niet in hetzelfde bed terecht komen met covid want dat is dan onrechtvaardig tov het personeel. Dus volg de regels aub voor ieders veiligheid (covid en non covid) noch een tijdje.Anders zal het niet gaan vrees ik.
 • Cris Verwilligen

  2 maanden geleden
  deze elastiek is allang gesprongen. en waardoor? omdat ik als ik alles nalees tot de conclusie kom dat er nog een andere agenda is. Dat uitmaken mag wel eens stoppen: wie is er egoistischer? degene die willen leven met als gevolg 20.000 doden nu en gedaan of degenen die omdat ze bang zijn meerdere generaties hun toekomst ontnemen en dit voor jaren. Denk vooral niet zelf na de staat denkt voor u. waar heb ik dat nog gelezen? En ja, ik zal me laten vaccineren als ik daarmee mijn vrijheid heb.
 1. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"

 2. Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren
  Play

  Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren