Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Photo News

Ziekenhuizen kunnen niet-essentiële zorg weer opstarten, aantal voorbehouden Covid-bedden kan worden afgebouwd

In het licht van de dalende coronacijfers kunnen ziekenhuizen het aantal voor coronapatiënten voorbehouden bedden beginnen afbouwen. Ze kunnen ook opnieuw kleinere, niet-essentiële ingrepen uitvoeren. Dat staat in een omzendbrief van het comité "Hospital & Transport Surge Capacity", het interfederale overlegorgaan dat de toestand in de ziekenhuizen monitort. "We proberen geleidelijk aan de gewone activiteiten weer mogelijk te maken" in de ziekenhuizen, zegt Geert Meyfroidt, voorzitter van de Belgische Vereniging Intensieve Geneeskunde.

6 reacties

 • Gustaaf Van looy

  2 maanden geleden
  Ze moeten er ook duidelijk bij zeggen dat de overbevolking van ziekenhuizen in Vlaanderen wel het grote deel van Brussel en Wallonië kwam die moesten ook overgebracht worden na Nederland en Duitsland. Na de vakantie zullen de cijfers weer de lucht in scholen,werken, samenscholing blijven broedhaard!!!!
 • Regina Blanckaert

  2 maanden geleden
  Wel raar de beslissingen voor de feestdagen zijn juist genomen en nu kunnen ineens de bedden in ziekenhuizen afgebouwd worden, wordt er toch met de cijfers gesjoemeld om ons koest te houden 
 • Johan Streulens

  2 maanden geleden
  De enige "deftige" beslissing sinds maart wetende.. Toevende en in geval van nood: bedden vrij. Nu het "volk" nog.. corona economie steeds neerhalende ..een vicieuze cirkel vormende.Als "burger" de toekomst bepalende..een "toekomst" mogelijk"willende"! Even de luxe vergetende voor even..of voor "altijd"!  (Gok niet op vaccinatie)
 • Marieke Marcelis

  2 maanden geleden
  Allee in het az damiaan van Oostende kunnen ze hun pestgedrag tot het ontslag laten verder gaan nu ze terug afbouwen
 • Jacques De Cocker

  2 maanden geleden
  't zal lang duren. Dinsdag gaan alle winkels open. De Meir, de Nieuwstraat , de Veldstraat, de Bondgenotenlaan, enz.  De start voor een derde golf ?
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter