Ziekenhuizen kreunen weer onder toevloed aan patiënten.
Volledig scherm
PREMIUM
Ziekenhuizen kreunen weer onder toevloed aan patiënten. © Mine Dalemans

Ziekenhuizen kreunen weer onder toevloed aan patiënten: “Hier ligt dertiger al 80 dagen op intensieve. In die tijd konden we wel 40 openhartoperaties doen”

Als het van de ziekenhuizen afhangt, mag ons land gerust weer even in lockdown. Artsen en verpleegkundigen kijken onthutst naar de toevloed op intensieve zorg en vrezen dat het worstcasescenario van de statistici realiteit wordt, met 1.200 coronapatiënten op intensieve zorg over enkele weken. “Bij ons ligt een niet-gevaccineerde patiënt van ongeveer 30 jaar al 80 dagen aan de hart-longmachine. In die tijd hadden we al 40 openhartoperaties kunnen doen.”

52 reacties

 • Bert de grootte

  1 jaar geleden
  Ja niet simpel. God sta hen bij
 • Justine Vercruysse

  1 jaar geleden
  Mijn mama, 66 jaar en gevaccineerd zou vorige week een open hartoperatie ondergaan in Gent. Net toen het tijd was om de operatie te starten gaf de chirurg aan dat ze haar terug naar huis moesten laten gaan omdat ze geen plaats meer hadden op intensieve zorgen. Daar sta je dan, alles gedaan wat wordt verwacht en kan je de hulp die je nodig hebt niet krijgen. En zo zijn er zoveel mensen die wachten op dringende hulp. Ikzelf en mijn man testten beide al positief, maar waren niet ziek. Vaccin werkt!
 • Erwin Deckers

  1 jaar geleden
  80 operaties is een beetje overdreven want een flink deel van de patiënten met openhartoperaties moet langer dan 2 dagen op intensieve blijven omwille van tientallen diverse redenen en de operatiezaal kan ook niet altijd dat tempo volgen en in de week-ends worden doorgaans alleen urgenties geopereerd. 50 is een realistischer getal, maar toch een goed voorbeeld dat de bijna criminele idiotie van de antivaxers voor iedereen die kan tellen duidelijk maakt.
 • Gerry Cle

  1 jaar geleden
  Niet gevaccineerden zullen zich nooit laten vaccineren maar komen wel massaal in de ziekenhuizen terecht. Misschien moet de overheid hen maar beschermen en alle niet gevaccineerden in lockdown zetten.
 • Ingrid Tollenier

  1 jaar geleden
  Niet elke intensieve ligt vol... 656 verdeeld over héél Belgie...kan dat nu echt niet anders georganiseerd worden ? Na twee jaar is er nog niks veranderd... integendeel...de ziekenhuizen zélf spelen hier ook een rol in...ik kan mij niet voorstellen dat zij hier niets kunnen tegen doen.. Tijd om het advies van Dhr. Gevaert te volgen ! Maar uiteraard is dat interview al niet meer te vinden... te kritisch waarschijnlijk... Diegenen die hier om een lockdown roepen, begrijpen niks van economie !