Het AZ Sint-Lucas in Brugge kampt met een corona-uitbraak en verbiedt tijdelijk bezoekers.
Volledig scherm
PREMIUM
Het AZ Sint-Lucas in Brugge kampt met een corona-uitbraak en verbiedt tijdelijk bezoekers. © Benny Proot

Ziekenhuizen in “interne lockdown”: waar komen die corona-uitbraken vandaan?

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kampen ziekenhuizen met grote corona-uitbraken. De 300 patiënten van het AZ Sint-Lucas in Brugge krijgen geen bezoek op kerst en nieuw. In Geel is er een opnamestop omdat te veel personeel thuis zit. Ook in het ziekenhuis van Sint-Niklaas is de situatie nijpend. Zijn bezoekers te laks geworden? Maken artsen en verpleegkundigen meer foutjes? 

10 reacties

 • Jos Spriet-Dewaele

  4 weken geleden
  Ze is geen horeca geen kapper of schoonheidsspecialiste en de mensen moeten doen met 1 knuffel en meestal is er zelfs geen bezoek toegelaten en verzorgenden houden zich toch aan de regels zou je denken. Ra ra ra van waar komt dan die covied 19 ? Misschien vragen aan Vandenbroucke hoe dit kan ?
 • dany coomans

  1 maand geleden
  Als dit virus veel dodelijker was waren we er al lang vanaf, want dan waren deze die in de fout gaan snel uitgeschakeld. Nu zijn deze die braaf de regels volgen de echte slachtoffers.
 • Lilianne Van Neylen

  1 maand geleden
  In deze zelfde krant lees je eerder dat er in Geel minder dan 1% van het personeel en de patiënten positief testten op Corona! Moet de lezer dan zelf bepalen wat hij gelooft?!
 • dominique van damme

  1 maand geleden
  Door airco misschien dat er ook corona in zit
 • Jan Janssens

  1 maand geleden
  Duidelijk bewijs dat mondmaskertjes en gellekes geen fluit uithalen. Het zal later nog wel blijken, maar ik ben er van overtuigd dat het op een heel andere manier rondgaat. Hepatitis c bvb wordt overgedragen via mosselen,... Gekookte dan nog!
 1. Gaat de politie het vuurwerk achtervolgen? En hoe hoog zijn de boetes? Alles wat je moet weten over de coronacontroles met oudjaar
  PREMIUM

  Gaat de politie het vuurwerk achtervol­gen? En hoe hoog zijn de boetes? Alles wat je moet weten over de coronacon­tro­les met oudjaar

  Het nieuwe jaar komt eraan, voor velen zal het een opluchting zijn dat dit jaar afgesloten kan worden. Voor de politie worden het nogmaals drukke dagen. Terwijl u een glaasje drinkt op het nieuwe jaar, zijn zij op de baan om de lockdownfeestjes en het vuurwerk aan te pakken. Wordt het een nachtje vuurwerk achtervolgen of worden die eerste minuten van 2021 een overtreding op de avondklok? Wij deden een rondvraag bij 21 politiekorpsen in Vlaanderen: alles wat je moet weten over de coronacontroles tijdens de jaarwisseling.
 1. Ruitenwisserfabrikant Bosch Tienen schrapt 400 banen: “Op 12 jaar tijd zijn hier meer dan 1.600 mensen moeten vertrekken”
  PREMIUM
  Tienen

  Ruitenwis­ser­fa­bri­kant Bosch Tienen schrapt 400 banen: “Op 12 jaar tijd zijn hier meer dan 1.600 mensen moeten vertrekken”

  De directie van Bosch Tienen heeft op een bijzondere ondernemingsraad een herstructurering aangekondigd. Dat meldt vakbond ACV. Het bedrijf wil overgaan tot het schrappen van 400 banen, waarvan 158 bedienden en 242 arbeiders. “Het is al de derde herstructurering sinds 2009. Toen werkten hier nog 2.000 mensen. Nu zijn dat er nog een goeie 400. Op 12 jaar tijd", klinkt het bij een vakbondsafgevaardigde.
 2. “Denk aan Axelle en haar mama”: bestuurders onder invloed krijgen sleutelhanger met naam overleden kind

  “Denk aan Axelle en haar mama”: bestuur­ders onder invloed krijgen sleutelhan­ger met naam overleden kind

  De bobsleutelhanger voor bestuurders die bij een alcoholcontrole negatief blazen, is algemeen bekend. Vanaf komend weekend geeft de politie ook een sleutelhanger aan wie te veel gedronken heeft, maar dan wel eentje met de naam van een in het verkeer overleden kind. De "niet-bobsleutelhangers" zijn een initiatief van de organisatie Ouders van Verongelukte Kinderen, met steun van het verkeersinstituut Vias.
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld