Ziekenhuizen houden wéér hun hart vast: “Weer helemaal terug naar af”

In het ziekenhuis Oost-Limburg is het opnieuw alle hens aan dek. Op de afdeling intensieve zorg  zijn weer alle strikte veiligheidsmaatregelen van kracht. Ook het aantal Covid-19-patiënten neemt opnieuw toe. De zorgsector vindt dan ook dat de nieuwe maatregelen niet ver genoeg gaan. VTM Nieuws-journaliste Greet Hendrix mocht meelopen op de corona-afdeling.

 1. Ontvoerder van Dean (4) mishandelde in 2008 al peuter tot de dood erop volgde
  Play

  Ontvoerder van Dean (4) mishandel­de in 2008 al peuter tot de dood erop volgde

  De man die de vierjarige Dean ontvoerd heeft, heeft al zeer ernstige feiten op zijn naam staan. Dave De Kock mishandelde in 2008 een tweejarig jongetje zodanig dat hij het leven liet. Dat bevestigt het parket. Moeder Elke was op de hoogte dat Dave in de gevangenis had gezeten maar wist naar eigen zeggen niet precies voor welke feiten. “Dat heb ik pas nadien vernomen.” Ondertussen is bekend geraakt dat ook kleine Dean gisteravond dood is teruggevonden.
 2. Het gevangenisparcours van Dave De Kock: overgeplaatst na afranseling, vroeg zelf behandeling tegen drugsverslaving

  Het gevangenis­par­cours van Dave De Kock: overge­plaatst na afranse­ling, vroeg zelf behande­ling tegen drugsver­sla­ving

  Na de veroordeling in 2010 voor de mishandeling van de tweejarige Miguel Van Kriekinge, met de dood van de kleuter als gevolg, moest Dave De Kock voor tien jaar de cel in. Hij vroeg in die periode zelf enkele keren om een vervroegde vrijlating. Die kreeg De Kock niet omdat hij niet in een psychiatrische instelling geplaatst kon worden. Wel volgde hij op eigen vraag een behandeling tegen zijn drugsverslaving. Dat verneemt VTM NIEUWS-journalist Rob Van herck uit goede bron.